Opice unesla dvoutýdenní štěně. Na stromě ho držela tři dny

25. září 2021·Koktejl·Lenka Skrzeczkova

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Velmi netradiční únosce se objevil v Malajsii. Tamní divoká opice minulý týden unesla dvoutýdenní štěně Saru. Tři dny ho pak držela na stromě jako rukojmí. Nakonec se ji podařilo vyplašit a štěňátko bylo zachráněno. Informoval o tom New York Post.

To že obyvatelé Malajsie jsou terorizováni gangy makaků je známo. Denně jim tak kradou například jídlo z domu nebo oblečení. Jedné opici se však minulý týden podořilo ukrást pořádný úlovek. Jednomu z místních unesla domácího mazlíčka, štěně Saru, které pak tři dny držela jako rukojmí na stromě.

Podle tamních médií primát pejskovi nějak neublížil, ale byl hladový. Proto se obyvatelé rozhodli jednat. Dlouhé hodiny se snažili za pomocí klacků a kamení opici vyděsit. To se jim nakonec povedlo, makak Saru upustil do křoví a zmizel v pralese.

Co přesně bylo za záměrem opice, není jasné. Hlavní bylo, že štěňátku se nic nestalo. Následně dostalo okamžitě najíst i napít.

Podle New York Post v Malajsii úřady každoročně řeší až 3 800 stížností na divoké opice. To také vedlo k rozhodnutí, že lidé mohou masivně opice střílet. Mezi lety 2013 až 2016 tak bylo v zemi každoročně usmrceno asi 70 tisíc makaků.

Koktejl - další články

Doporučujeme