OH: To je paráda! Ve finále oštěpařů budou házet všichni tři Češi!

18. srpna 2016·Zprávy·Redakce

Kompletní trojice českých oštěpařů postoupila do finále olympijských her v Riu. Nejlepší z nich byl trochu nečekaně Petr Frydrych, kterého doplní i Jakub Vadlejch a Vítězslav Veselý.

Pětadvacetiletý Vadlejch bude ve finále na velké světové akci poprvé v kariéře, o tři roky staršího Frydrycha čeká premiérové finále olympijských her. Veselý obhajuje bronz z Londýna, který mu připadl teprve nedávno poté, co byl kvůli dopingu diskvalifikován Ukrajinec Pjatnycja. Finále je na programu v neděli od 1:55 SELČ.

Veselý před kvalifikací čekal, že bude třeba hodit alespoň 82 metrů, což se potvrdilo. “Výsledky jsou letos vyrovnané na vyšších metrech. Když dají kvalifikaci ráno, tak je to většinou na menších metrech, protože někdo to ráno prostě nedá. A když to dají večer, je to většinou dobré. A ještě, když to je v zemi, kde je teplo, což je pro oštěpaře ideál, tak to lítá,” komentoval kvalifikační boje.

Nejlepším výkonem v kvalifikaci se blýskl obhájce zlata Keshorn Walcott z Trinidadu a Tobaga, který si vylepšil letošní maximum na 88,68 m. Až ve třetí sérii zachránil postup do finále úřadující světový šampion Julius Yego z Keni. Ve finále bude chybět bývalý mistr světa Fin Tero Pitkämäki, který hodil jen 79,56 m.

FOTO: Vyhrál na olympiádě medaili a hned na stadionu požádal přítelkyni o ruku

OH: Špotáková a Hejnová budou bojovat o medaile, dalším atletům se nedařilo

Další česká medaile v Riu! Stříbro vybojoval kajakář Josef Dostál!

Zprávy - další články

Doporučujeme