Po deseti letech má Český tým medaili! Skóre 8:4 nám zajistilo bronz!

29. května 2022·Zprávy·Dominika Číčelová

Foto: Profimedia

Po fiasku s Kanadou se český hokejový tým v neděli pochlapil a plni adrenalinu a odhodlání zvítězili nad USA a získali bronz. Góly padaly jak na běžícím páse a přesto, že nám Američani dali těsně před koncem ještě jeden gól, na jasném vítězství to nic nezměnilo. Češi totiž v posední minutě ještě využili přesilovku a Češi mohou jásat nad konečným skóre 8:4!

Čeští hokejisté porazili na závěr mistrovství světa Spojené státy americké 8:4 a po deseti letech vyhráli bronzové medaile. V utkání o třetí místo přitom výběr kouče Kariho Jalonena prohrával po první třetině 1:3. Ve třetí dvacetiminutovce se ale Čechům proti USA povedl senzační obrat, který řídil hattrickem útočník David Pastrňák a dvougólový David Kämpf. K ukončení medailového půstu českého hokeje pomohl také brankář Marek Langhamer, jenž na začátku druhé třetiny vystřídal Karla Vejmelku.

Česko v sobotním semifinále nestačilo na Kanadu a prohrálo jednoznačně 1:6. Svěřenci trenéra Kariho Jalonena budou bojují o první českou medaili od bronzu v Helsinkách a Stockholmu v roce 2012. Od té doby všechny tři zápasy o třetí místo na MS prohráli.

S Američany se Češi střetli v pondělí v základní skupině a zvítězili 1:0. „Po našem zápase začali hrát velmi dobře. I s Finy hráli velmi dobře. Ale už se začínáme soustředit na nás, abychom se dokázali zlepšit. Náš výkon musí být tip top,“ řekl kouč Jalonen k soupeři, jenž v semifinále podlehl 3:4 Finsku.

Zprávy - další články

Doporučujeme