Po šesti letech přišlo vysvobození. Krokodýl se konečně zbavil pneumatiky na krku

11. února 2022·Zprávy·Barbora Turková

Krokodýl s pneumatikou (Zdroj: Profimedia)

Dalo by se to nazvat skoro jako zázrak. Po dlouhých šesti letech se v Indonésii dočkal úlevy krokodýl, který žil s pneumatikou okolo krku. Po záchranné akci byl vpuštěn zpět do volné přírody Informaci přinesli Novinky.cz

Motocyklovou pneumatiku měl na sobě krokodýl od roku 2016, ale úřady mu v indonéském městě Palu na ostrově Sulawesi nedovedly pomoct. Před dvěma lety byla vypsána odměna za to, kdo zvíře zbaví nechtěného nákladu. Nakonec to kvůli bezpečnosti lidí i samotného krokodýla musely zrušit.

Teď uspěl prodavač ptactva Till a jeho tým. “Nemám rád, když vidím zvířata trpět, chtěl jsem mu jen pomoci,“ popsal místní obyvatel, který na 17metrového krokodýla připravil past. Na provazech byla použitá návnada kuřete. Po dlouhém přetahované se podařilo krokodýla vytáhnout na břeh a znehybnit ho. Tam pneumatiku opatrně odřízli a za chvíli už plaz mohl za jásotu všech utíkat zpátky do vody.

Jak se ale pneumatika na zvíře dostala, není jasné. Mezi místními koluje historka, že někdo chtěl krokodýla ulovit a pneumatika byla součástí pasti. V minulosti byl krokodýl několikrát spatřen, jednou také, jak kvůli těsné gumě lapá po dechu.

Přestože soutěž o “v chytání krokodýla” byla ukončena, Till se zřejmě nějaké odměny dočká. Já bude její výše, ale zástupce Agentury pro ochranu přírody Hasmuni Hasmar nesdělil. „Jsme vděční všem, kteří se na záchraně krokodýla podíleli. Dnešek je pro nás historickým dnem,“ řekl.

Zprávy - další články

Doporučujeme