Ruská zlatá mládež si dělá srandu z války: Už nás nebaví řeči o ekonomice

16. března 2022·Zprávy·Redakce

Ilustrační foto (Profimedia)

Potomky ruských oligarchů, kteří se prohánějí po silnicích v luxusních autech a z lahví Dom Perignon si vyrábějí vlastní molotovovy koktejly, které vystavují na svých sociálních sítích, už nebaví naříkání nižších tříd o válce na Ukrajině. Dávají jasně světu najevo, že jim je nějaké utrpení jiných lidí jedno a obtěžují je debaty o ekonomice. Jediné, co je dokáže dohnat k slzám, je zrušený instagram.

Sankce se jich prý netýkají a stávkovat půjdou jedině, pokud jim seberou luxusní alkohol a zboží. Takhle se vyjadřují děti ruských prominentů na svých sociálních sítích. Svůj postoj nemají problém vyjádřit například tak, že z luxusního šampaňského Dom Perignon vyrábějí rádoby zápalné lahve a fotí je na své profily. Tím dávají jasně najevo svou lhostejnost k tomu, co se děje ostatním lidem.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílel uživatel @ez0za

Na internetu se dále chlubí drahými auty a úžasnými destinacemi. Jediné, co jim může přijít na válce na Ukrajině špatné, je zavření McDonald. Nenechali nit suchou ani na ruské střední třídě, která řeší dopady sankcí uvalené na Rusko. Už nás nebaví ty věčné debaty o ekonomice. Když jste všichni takoví ekonomové, tak proč žijete od výplaty k výplatě?” Nechápou prominentní dětičky. Zchudnou pouze nepodnikaví lidé jako vy. Nás se to netýká,” tvrdí.

Ovšem i na tyto krásky došlo a jedna po druhé se začínají hroutit. V Rusku totiž zakázali instagram a označili ho za extremistickou organizaci. Pro většinu takových dívek je tato sociální síť celý jejich svět, a když jim ho někdo vezme, považují to za skutečně nespravedlivou katastrofu. “Myslíte si, že být instagramová blogerka je pro mě jen zdroj příjmů. Ale pro mě je to smysl života, má duše, něco, s čím se budím a usínám, už pět let v kuse, naříká přes slzy jedna ze zlomených dívek.

 

Zprávy - další články

Doporučujeme