Tereza H. letí domů! Soud vydal příkaz, který jí umožňuje opustit Pákistán

13. dubna 2022·Zprávy·Dominika Číčelová

Tereza H., jinak známá také jako pašeračka Tereza letí konečně po čtyřech letech v Pákistánu domů. Přes všechny překážky spojené s jejím propuštěním z pákistánského vězení, konečně vydal Nejvyšší soud v Islámábádu písemný příkaz, který Češce dovoluje, aby opustila Pákistán. Informaci přinesl Blesk.

Tereza H. se může po čtyřech letech konečně vrátit se svým otcem do rodné země. Pětadvacetiletá rodačka z Uherského Hradiště byla v lednu 2019 zadržena celníky na letišti v Láhauru. V jejím kufru pak našli 8,5 kilogramů heroinu. Za to byla soudem odsouzena k 8 letům a 8 měsícům v pákistánském vězení. Proti rozsudku se však odvolala a 1. listopadu 2021 byla zproštěna obžaloby. 

Od té doby se jí ale nepodařilo z Pákistánu dostat, jelikož se do celé záležitosti vložili celníci, kteří ji tehdy zadrželi. “Právní zástupce celníků se domnívá, že by Tereze nemělo být dovoleno vrátit se domů,” uvedl tehdy zdroj Blesku. I tento spor však Tereza vyhrála. Její právník tvrdil, že podle zákona nemůžou Tereze bránit v odjezdu ze země, jelikož byla zproštěna viny a není proti ní momentálně vedeno žádné řízení.

“Skvělá zpráva pro Terezu. Nejvyšší soud v Islámábádu vydal písemný příkaz. Tereza brzy opustí Pákistán. Soudce Amir Farúq vydal čtyřstránkový písemný verdikt. Tereza odnese tento písemný příkaz na letiště, odkud jí bude umožněno snadno odletět,” uvedl zdroj pro Blesk.

Zprávy - další články

Doporučujeme