Velkou pyramidu v Egyptě postavili mimozemšťané? Nadšenci tvrdí, že mají důkazy

7. dubna 2018·Zábava·Lukáš Vaněk

Příznivci konspiračních teorie o mimozemšťanech mají dle svých slov eso v rukávu. Jsou přesvědčeni, že konečně našli důkaz o tom, že Velkou pyramidy v egyptské Gíze postavili bytosti z jiné planety.

Jak k tomu zastánci konspirační teorie dospěli? Porovnali totiž dvě čísla: 299 792 458 kilometrů za sekundu, což je rychlost světla ve vakuu, a umístění Velké pyramidy v Gíze, jež má polohu 29,9792458 stupňů severní zeměpisné šířky. Pro vyznavače teorie, že Velkou pyramidu v Gíze postavili mimozemšťané, je navíc zarážející, že lidstvo dokáže rychlost světla změřit až od roku 1950, uvádí britský bulvární deník Daily Star.

Je možné, aby ti, kteří umístili Velkou pyramidu na náhorní plošinu v Gíze, neměli poměrně přesné znalosti o rychlosti světla i bez technického vybavení?” ptá se youtuber a zastánce konspirační teorie Manu Seyfzadeh.

Rychlost světla v metrickém systému se objevuje v konstrukci i poloze Velké pyramidy,” připojuje se další konspirační teoretik. “Mimozemšťané si tuto oblast vybrali z nějakého důvodu,” doplnil. Podle zastánců teorie o mimozemšťanech není možné toto přisuzovat náhodě.

Mimozemšťané dle jejich názoru postavili Velkou pyramidu před tisíci lety a byli omylem lidmi označováni za Bohy.

Zábava - další články

Doporučujeme