Andrea Sestini Hlaváčková se rozmluvila o těhotenství: Jak to má s kariérou a kde bude dítě vyrůstat?

18. dubna 2019·Celebrity·Barbora Pisingerová

Zdroj: Instagram / andreasestinihlavackova

Tenistka Andrea Sestini Hlaváčková (32) je v současnosti na konci šestého měsíce těhotenství a příchod miminka na svět se blíží mílovými kroky. V exkluzivním rozhovoru pro Frekvenci 1 promluvila o tom, jak jí roste bříško, jak to bude do budoucna s tenisem i o tom, kde bude její dítě vyrůstat. 

Budoucí maminka Andrea Sestini Hlaváčková nepatří mezi rodiče, kteří by pohlaví svého miminka úzkostlivě tajili. O tom, že čeká holčičku, promluvila již v minulosti. “Bude to tenistka,” odhalila se smíchem ve vysílání a naznačila možnou budoucí kariéru své dcery.

Sportovkyně prozradila, že její těhotenské bříško se zvětšuje snad každým dnem. “Teď je to 24 týdnů a myslím si, že už není vůbec pochyb o tom, že jsem těhotná, když někam jdu, protože to břicho teď vyloženě roste mílovými kroky. Až se trochu děsím,” přiznala Hlaváčková.

A jak to bude s tenisem? Na profesionálním kurtu už ji asi neuvidíme. “Už v době, kdy jsem přemýšlela o tom, že se s manželem o miminko pokusíme, jsem věděla, že se k tenisu nejspíš vracet nechci. Že už mám ten věk na to ukončit kariéru a už že jsem v tenise dosáhla toho, co jsem si mohla ani ne tak přát, jako spíš snít o tom. Takže jsem věděla, že kdykoli se to stane, tak s tím budu smířená, že je to asi konec mojí kariéry,” prozradila Hlaváčková.

“Nicméně já jsem si ty vrátka nechala otevřená, protože člověk nikdy neví. Já jsem tuhle zprávu musela oznámit někdy ve třetím měsíci, to člověk opravdu neví, co se bude dít a po miminku taky ne. Takže možnost vrátit se do dvou let od porodu mám, s devátou pozicí na světě. Je to hezký pocit, že tam opravdu jsou ta zadní vrátka, nicméně v hlavě to prostě nemám,” připustila tenistka.

“Já bych hrozně chtěla dělat jiné věci a už na nich pracuji, hrozně mě to baví, pohybovat se někde jinde a učit se nové věci, a ten tenis mám už teď jako minulost. Uvidíme, jestli mi to někdy začne chybět. Třeba po miminku, až budu měnit dvacet hodin denně pleny a uspávat, tak jestli mi začne chybět ta profesionální dráha tenistky,” zavtipkovala. “Určitě si tenis budu chodit zahrát, ale nemyslím si, že se vrátím,”dodala rozhodně.

A jak to s těmi zadními vrátky vlastně je? “Když se člověk v tenise zraní, tak má od chvíle zranění dva roky na to, aby ten svůj žebříček, který si takzvaně zmrazí v době zranění, použil na osmi turnajích. Je to omezený počet turnajů, omezený počet Grand Slamů, jenom dva, ne všechny, které by stihl,” popsala sportovkyně, jak fungují pravidla ve vrcholovém sportu.

“Od loňského roku se změnilo pravidlo, že když jsou holky těhotné, tak se tyhle dva roky počítají až od porodu. Tudíž mají dva roky a devět měsíců na to se vrátit,”prozradila Hlaváčková. Ne každý však podle ní vystupuje ze hry již v prvním trimestru. “Někdo hraje třeba do čtvrtého měsíce. Znám holky, které do čtvrtého měsíce hrály turnaje. Od porodu mají dva roky na to ten žebříček jakoby vrátit a po dobu osmi turnajů v době dvanácti měsíců ho využít,” vysvětlila.

View this post on Instagram

Pulka za nami ?‍?‍??? Doufam,ze ta druha pulka bude stejne pohodova jako tahle ? #20tt #uzkope #tedaspistuka #holcicka Halfway done ?‍?‍??? I wish the second half will be as nice as the first one ? #20weekspregnant #kicking #morelikeknocking #babygirl

A post shared by Andrea Sestini Hlavackova (@andreasestinihlavackova) on

Češka, která se v roce 2017 provdala za Itala Fabrizia Sestiniho, prozradila také to, jak budou společně svou dceru vychovávat. Překvapivě to nebude v Česku ani v Itálii, ale v Anglii. Kvůli pracovním povinnostem svého muže tráví Češka spoustu času v Londýně, ze kterého se čas od času vrací do Prahy. Tento životní styl si rodina zřejmě ponechá i po narození malé holčičky. Do slunné Itálie se prý dostanou maximálně dvakrát do roka.

A jakým směrem se plánuje ubírat po konci své tenisové kariéry? “Já bych hrozně chtěla zůstat ve sportovních médiích, ať už je to v roli moderátorky, reportérky nebo komentátorky. Už mám za sebou spoustu zkušeností,” naznačila Hlaváčková. Zkusila si prý psaní do časopisu, komentování v rádiu i v televizi nebo moderování různých akcí. “Začínám od píky a učím se opravdu úplně všechno,”přiznala sportovkyně.

Celý rozhovor si poslechněte zde >>

Celebrity - další články

Doporučujeme