Po letech bojů o děti padl verdikt. Brad Pitt oslavuje, Angelina Jolie soptí vzteky

27. května 2021·Celebrity·Barbora Pisingerová

Manželé s dětmi Zaharou a Shiloh. Foto: Shutterstock

Byla to láska jako trám a společně si pořídili šest dětí. Pak ale přišel drsný konec a téměř pět let soudních sporů o to, kdo a jak bude ratolesti vychovávat. Soud nyní konečně vyřkl verdikt a Brad Pitt (57) má důvod k oslavám, Angelina Jolie (45) ale příliš nadšená není. 

Od rozvodu v roce 2016 vedl hvězdný pár Angelina Jolie a Brad Pitt neustálé bitvy o to, jak to bude se společnými dětmi. On vždy toužil trávit s nimi více času, ona byla ale přesvědčena, že to v jejich nejlepším zájmu není. Pitt měl totiž velké problémy s pitím a krátce před tím, než manželé oznámili rozchod, měl v opilosti dokonce napadnout nejstaršího syna Maddoxe (19).

“Rozešla jsem se s Bradem Pittem pro dobro a pohodu celé své rodiny a našich šesti dětí. Bylo to správné rozhodnutí. I nadále se nyní zaměřuji hlavně na to, aby se naše dcery a synové ze všeho, čím prošli, plně zotavili,” prohlásila Angelina Jolie v rozhovoru pro indické vydání magazínu Vogue.

Pitt problémy se závislostí otevřeně přiznává. “Měl jsem jeden čas opravdu velké problémy s pitím. Utápění se v alkoholu bylo pro mě jediným způsobem, jak na chvíli od všeho utéct. Na spoustu věcí, které jsem v životě udělal, rozhodně nejsem pyšný. Ale byla to velká lekce,” řekl v rozhovoru pro magazín Interview kolegovi Anthonymu Hopkinsovi (83).

Manželé spolu kromě Maddoxe Chivana vychovávali ještě Paxe Thiena (17), Zaharu Marley (16), Shiloh Nouvel (15) a dvojčata Knoxe Léona a Vivienne Marcheline (12). Nejstarší Maddox již dosáhl plnoletosti, spory o opatrovnictví se ho tak netýkají.

Angelina Jolie s dětmi. Foto: Shutterstock

Po letech tahanic se nyní soudce John Ouderkirk rozhodl na základě svědeckých výpovědí a odborných posudků vyhovět Pittovu požadavku na střídavou péči. “Brad je nesmírně nadšený, je štěstím bez sebe. Všechno, co chtěl, bylo vídat své děti. Pro něj je to skvělý výsledek,” uvedl zdroj z hercova okolí pro E! News.

Zato Angelina ale radostí neskáče, protože usilovala o výhradní péči. Podle dokumentů, které obdržela agentura Associated Press, rozhodnutí soudce napadla. Soudce jí prý odepřel spravedlivý proces na základě důkazů, které předložila a v právním boji tak hodlá pokračovat.

 

Celebrity - další články

Doporučujeme