Bude malá Lilibet krokem k usmíření? Královská rodina by s Harrym mohla zakopat válečnou sekeru

9. června 2021·Celebrity·Barbora Turková

Harry a Meghan, ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Malá Lilibet, která se Meghan a Harrymu narodila v pátek, má být podle odborníků krokem k usmíření s královskou rodinou. Může za to především její jméno, které zní Lilibet Diana.

Princ Harry a jeho manželka Meghan udělali podle odborníků na královskou rodinu naprosto nečekanou věc. Svou dcerku, která přišla na svět v pátek před polednem v kalifornské Santa Barbaře, pojmenovali Lilibet Diana. Královští komentátoři věří, že volba má být gestem smíru. Jde totiž o královninu přezdívku z dětství, kterou láskyplně používal její zesnulý manžel princ Phillip, během jejich manželství, které trvalo 74 let.

Podle královského komentátora Dickieho Arbitera, který byl pobočníkem královny mezi roky 1988 až 2000, je to dojemné gesto. “Harry se přestěhoval do Kalifornie, aby se distancoval, ale volba tohoto jména je jasná. Takže mě zajímá, jestli převzetí královniny přezdívky pro jméno jeho dítěte je olivovou ratolestí? Na to může odpovědět jen Harry,“ řekl deníku The Mirror.

View this post on Instagram

A post shared by Meghan Markle 🔵 (@meghanmarkle_official)

Komentátor si dále myslí, že jméno Lilibet je spíše přezdívka. Pár tím tak ukazuje svou nezávislost. “Archie také není jméno, které by bylo typické pro královskou rodinu,” komentuje Arbiter. “Výběr jména Diana není překvapením, protože všichni víme, že Harry měl ke své matce velmi blízko a její ztráta mu způsobila psychické problémy, se kterými stále ještě bojuje. Zajímalo by mě, co by Diana řekla na to, že je pro jejich dceru jenom prostředním jménem, a ne hlavním. Ostatně Charlotte má také Dianu jako prostřední jméno. Pokud jsou tato jména skutečnými olivovými ratolestmi, až čas ukáže, zda fungují,” domnívá se. Jiný odborník má podobný názor jako Arbiter. Zároveň si myslí, že na usmíření s královskou rodinou už může být pozdě. “Škodu už způsobili,” říká Duncan Larcombe.

Meghan původně chtěla rodit doma, ve své luxusní vile v Los Angeles. Ani tentokrát jí to nevyšlo. Archie se narodil v nemocnici v Londýně a Lilibet v nemocnici v Santa Barbaře. Ta je ale velmi luxusní. Byla založena v roce 1888 skupinkou 50 emancipovaných žen a dodnes je zde cítit odkaz zakladatelek. V Santa Barbaře Cottage Hospital dojde ročně na 2400 porodů a přirozený porod zde vyjde na 300 tisíc korun. Cena za císařský řez je ale mnohem vyšší – až 592 tisíc korun.

Celebrity - další články

Doporučujeme