Dáda Patrasová otevřeně: O nemoci dcery i prožité klinické smrti

22. září 2021·Celebrity·Lenka Skrzeczkova

Anna Julie Slováčková a Dagmar Patrasová. (Foto: ČTK)

Dagmar Patrasová otevřeně promluvila o nejtěžším životním období, které matku může potkat. Poprvé popsala chvíli, kdy se dozvěděla, že její dcera Anna Julie Slováčková má rakovinu. Tu naštěstí talentovaná herečka a zpěvačka porazila. Také prožila klinickou smrt. Bolestné chvíle popsala herečce a moderátorce Milušce Bittnerové v talkshow Na kafeečko.

Dcera Dády, Anička, prožila velmi těžké období. Vědět, že vaše dcera bojuje se zákeřnou nemocí, je pro každou matku velmi zdrcující. To si musíš odbýt v sobě, ve svém nitru, a navenek před tím dítětem se prostě chovat normálně,” popsala Milušce Patrasová s tím, že hlavní bylo dodat jí sílu, i když to člověk těžce snáší.

Strach měla herečka obrovský. “Hlavně když se v jejím mlaďoučkým věku přihodí tohle. Museli jsme pak všichni zjišťovat, kdo z rodiny tuhle nemoc měl, popsala v pořadu. Sílu tak v tomto nelehkém období Dagmar hledala u Boha. Naštěstí vše dopadlo dobře, Anička rakovinu porazila a raduje se teď hlavně z alba Aura, které před nedávnem pokřtila.

Málokdo ví, že oblíbená Dáda po operaci krční páteře prožila také klinickou smrt. Sama do té doby nevěřila, že je to opravdu možné. “Šla jsem pro něco do koupelny, sehnula jsem se, už nevím pro co a ruplo ve mně,” uvedla. V ten moment lapala po dechu, ale naštěstí se doplazila ke zvonku, aby si přivolala sestřičku.

Položili mě na postel, dávali mi kyslík a něco se mnou dělali. Najednou mi bylo dobře a viděla jsem sebe na té posteli, kde seděl doktor a říkal: Jsem s vámi, jsem s vámi. Tohle opakoval pořád. Já jsem v duchu říkala: Tak něco dělej, protože já nemůžu dýchat. No a pak jsem viděla, jak přijelo ARO v těch červených kostýmech se stříbrnými kufry. Vím, že tam byla taková blonďatá doktorka, no a pak už jen tma,” popsala svou zkušenost Patrasová v Na kafeečko s tím, že viděla před sebou dva obdélníky jako televize. Na tom levém stály moje děti, byly smutné a držely se…Na pravém mi projíždělo moje dětství, vlastně můj život,” dodala.

Poté se probudila až na jednotce intenzivní péče. Následně jí došlo, že se stala jednou z mnoha, která má zkušenost s blízkou smrtí. Hodně ji to také ovlivnilo. Když přežiješ, tak si toho vážíš. Vážíš si víc věcí kolem sebe, života,” sdělila Bittnerové v rozhovoru Patrasová.

Celebrity - další články

Doporučujeme