David Beckham pod palbou kritiky za to, že dal pusu své dospívající dceři. Co na to říká odborník?

3. února 2022·Celebrity·Redakce

Ilustrační foto (Shutterstock)

Pro někoho jde o láskyplné otcovské gesto, když dá své dceři pusu na pusu. Pro někoho je to skandál a nevhodný projev lásky. Fotbalista David Beckham byl už v minulosti kritizován za to, že dává pusu své dcerce na rty. Nová fotografie na jeho instagramu rozdělila jeho fanoušky na dva tábory. Část lidí v tom vidí něco špatného, druhá část se ho zastává a jeho neskrývanou otcovskou lásku opěvuje. Maminka.cz se zeptala odborníka na jeho názor.

Je až s podivem, jak moc dokáží lidé člověka odsoudit na základě dvou fotografií. Jeden z nejslavnějších fotbalistů světa David Beckham zveřejnil již druhou fotografii, na které dává pusu své dceři Harper. To, že jde o pusu na pusu spoustu lidí pohoršilo a pod Davidovým příspěvkem se strhla lavina rozporuplných komentářů a reakcí.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený David Beckham (@davidbeckham)

Tohle není normální. Ona je už velká,” napsal jeden ze sledujících. Pokud v tom vidíte něco jiného, než otcovskou lásku, měli byste se nechat vyšetřit,” reaguje na druhou stranu druhý. Každý, kdo říká, že není normální, když dá táta pusu své desetiletí dceři, pravděpodobně nikdy nepoznal rodičovskou lásku,” nechápe kritiku další z fanoušků. Proč by někdo líbal svou dceru na rty? Je to vážně divné! nechápe Davidovo počínání zase jiný člověk s jiným pohledem na věc.

Co na to odborník?

Někdo zkrátka vidí krásnou fotografii, na které je zachycena otcovská láska, někdo v tom viděl sexuální skandál. Časopis Maminka se proto zeptal na názor odborníka na lidskou sexualitu, co si o celé záležitosti myslí. “V první řadě je třeba říct, že se nejedná o líbání, jedná se o pusu na rty! V mnoha rodinách právě touto pusou projevují rodiče blízký vztah ke svým dětem. Tímto gestem manifestují, že pro ně dítě znamená něco víc. V žádném případě to nevnímají jako něco sexuálního. Je to dáno samozřejmě i rozdílností určitých kultur. Někde je podobné gesto vnímáno jako normální, jinde už ne. Je sice důležité respektovat názory a zvyky jiných kultur a neodsuzovat je za to, tady žádný vážný problém nevidím,” říká Štefan Petrík, výzkumník, který se zabývá lidskou sexualitou

Celebrity - další články

Doporučujeme