Denisa (†35) z MasterChefa bojovala s rakovinou jako lvice. Nepomohly operace ani bioléčba

5. dubna 2024·Celebrity·Redakce

Denisa Zajícová (Zdroj: instagram Denisy Zajícové)

Smrt krásné kuchařky a účastnice soutěže Masterchef Denisy Cziglové (†35) otřásla prakticky všemi. Denisa s rakovinou bojovala deset let a dá se říct, že zkusila téměř všechno. I tak svůj boj prohrála.

V roce 2014 diagnostikovali Denise nádor na mozku a kráska z Brna musela dohromady na čtyři operace. O pět let později se účastnila kuchařské soutěže MasterChef a diváky si naprosto získala. I když to vypadalo, že léčba zabrala, v loňském roce se ale stav zhoršil a vrátily se i nádory. „Červnová situace vypadala, že tady budu maximálně rok. Nádory byly zmutované v hlavě, množily se a rychle rostly,“ popsala Denisa na instagramu.

Jako jediná možnost se jevila bioléčba, která je ale velmi nákladná a rodina tak vyhlásila sbírku. Podařilo se vybrat tolik, kolik bylo potřeba a Denisa nakonec léčbu zahájila. Ta nakonec opravdu přinesla své ovoce. „Asi jsem žena štěstěny, jsem 1 z 30 pacientů, kterým léčba sedla a funguje. Neměla jsem žádné vedlejší účinky, na které jsem byla předem upozorněná, že pravděpodobně budou. Otoky těla, nevolnost, zvracení, omdlévání a silné průjmy. Ťuk, ťuk. Musím zaklepat, léky mi naprosto sedly,“ přiznala s úsměvem  na konci loňského roku.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Life is short, enjoy it!👈🏻 (@foodtherapybydenisa)

Nádory se zmenšovaly, některé dokonce mizely a krásná kuchařka byla na vrcholu blaha. Nicméně před loňskými Vánocemi přišla krutá zpráva – léčba se zastavila a přestala fungovat. Lékaři Denise naznačili, že jí zbývá měsíc života. „24. listopadu 2023 jsem si myslela, že dostanu nejhezčí dárek k Vánocům. Nic jiného jsem si vlastně nepřála. Ale každý máme naděleno předem.Je to trošku jinak, než jsem si myslela, ale člověk to nesmí brát špatně. Pojďme si naopak říct, tento rok byl opravdu plný zážitků. I když ne někdy těch nejlepších. Neříkám, že mám před sebou měsíc života. Pořád věřím a doufám. Nevím, jak dlouho tady budu. Ale chci si to užít. Každý den naplno a nelitovat ničeho,” přiznala. Na videu ale bylo poznat, že se jí špatně mluví. Pak se ale odmlčela. 2. dubna přišla smutná informace. Denisa svůj boj s krutou nemocí prohrála.

Celebrity - další články

Doporučujeme