Do USA kvůli soudu princ Andrew nemusí. Co se bude dít, když prohraje?

8. února 2022·Celebrity·Barbora Turková

Princ Andrew (Zdroj: ČTK)

Britského prince Andrewa co nevidět čeká v USA soud kvůli údajnému sexuálnímu zneužívání nezletilé dívky. Aristokrat ale do New Yorku vypovídat nepojede. Za to mu mohou hrozit určité sankce. Informaci přinesl The Post.

V průběhu letošního roku by měl princ Andrew vědět, zda ho odsoudí kvůli údajnému sexuálnímu zneužívání Virginie Giuffrey ještě před tím, než byla zletilá. Princ do USA podle několika zdrojů nepojede a místo toho poskytne online výpověď ze svého domu.

Datum soudního stání ještě není stanoveno, ale neexistuje žádný důvod, proč by měl Andrew do Spojených států odletět. „Bylo by pro něj velmi špatné, kdyby tam byl. Je to nemyslitelné,“ uvedl zdroj z blízkosti dívky. Pokud Andrew soud prohraje, nečeká ho nic příjemného. V posledních letech se snaží rozprodat svůj majetek a podle zdrojů z okolí paláce princ doufá, že se podaří z Gifrrey uzavřít dohodu.

Bezdomovec z něj ale určitě nebude. V roce 2003 podepsal Andrew pronájem svého památkově chráněného sídla Royal Lodge na 75 let dopředu za 1 milion liber, tedy bezmála 30 milionů korun.

Podle expertů je také velmi nepravděpodobné, že by prince vyškrtli z čekací listiny na trůn, ve které je devátý. Šance, že by se jednou stal králem, je velmi nepravděpodobná. „Královna udělala prakticky všechno, co mohla, ale ještě něco přece jen zbývá – sebrat mu titul vévoda z Yorku a princ. To by bylo ultimátní ponížení,“ uvedl expert na královskou rodinu Duncan Larcombe.

Jaké budou ale příčiny celé kauzy, je ještě zbytečné odhadovat. Pokud by to ze strany prince dopadlo špatně. Lidé v Británii na něj budou hodně naštvaní, královna by z něj mohla udělat jen “Andrewa”. Právníci obou stran ale nadále shromažďují důkazy a svědky, aby do případu přinesli více světla.

Celebrity - další články

Doporučujeme