Hollywood chystá remake slavného filmu Kleopatra. Mocnou královnu chtěla hrát Angelina Jolie

14. ledna 2018·Celebrity·Redakce

Reprofoto Kleopatra

Fanoušci, kteří oceňují eleganci, prestiž a extravaganci filmu Kleopatra režiséra Josepha Mankiewicze z roku 1963, ve kterém zazářila Elizabeth Taylorová, se budou muset připravit na dost velký šok. Chystá se nová filmová verze Kleopatry v režii Denise Villeneuva, který má na kontě například snímky Blade Runner 2049 či Příchozí. A slibuje mnohem lascivnější podívanou - jinými slovy méně Pýcha a předsudek, a více Hra o trůny, napsal zpravodajský server Newsweek.

“Nemorální, krvavý, se spoustou klejících a souložících lidí,” vyjádřil se o novém filmu scénárista David Scarpa (Všechny prachy světa) v rozhovoru pro Hollywood Reporter. “Místo tříhodinového velkofilmu se spoustou pompy, lidí s vějíři, anglickým přízvukem a podobnými věcmi, jsme se rozhodli to pojmout jako čistokrevný, drsný dvouhodinový politický thriller.”

A podle Scarpy se příběh dočká také feministické aktualizace. “V původním příběhu se velká část příběhu Kleopatry odehrává, jako by byla viděna mužskýma očima – a především očima Římanů. My jsme se rozhodli podívat se na příběh víc jejíma očima,” dodal Scarpa. To, že on i režisér jsou muži, nijak nekomentoval.

Není pochyb o tom, že Kleopatřin život je vhodným námětem na velký, šťavnatý příběh. Mocná egyptská královna Kleopatra, která žila v letech 69 až 30 před naším letopočtem, byla poslední panovnicí, jež aktivně vládla Egyptu, než se stal provincií Římské říše.

Jeden z jejích současníků Kleopatru popsal jako “brilantní osobu na pohled i poslech s mocí kohokoli si podrobit”. Spisovatelka Stacy Schiffová ve své knize Kleopatra: Život, zbavila Kleopatru mýtů, jimiž ji opředli muži (Williama Shakespeara nevyjímaje), a odhalila, že byla mnohem víc, než jen svůdkyní svých římských milenců, Julia Césara a Marka Antonia, s nimiž oběma měla děti.

Kleopatra byla chytrá, vysoce vzdělaná, byla schopným stratégem a geniálním vyjednávačem. Vdala se dvakrát. Proti prvnímu manželovi vedla občanskou válku a druhého otrávila. A jak poznamenává Schiffová: “Incest a vraždy byly rodinnou specialitou.” Zemřela ve věku 39 let a není jasné, zda byla zavražděna, anebo spáchala sebevraždu – traduje se, že se nechala uštknout hadem.

Podle některých zdrojů by měl být nový film založený právě na bestselleru Schiffové. Za iniciativou natočit novou Kleopatru stojí filmové studio Sony s producenty Amy Pascalovou a Scottem Rudinem.

Studio Sony se snaží o projekt Kleopatra už řadu let a jednalo o jeho realizaci s několika různými režiséry včetně Paula Greengrasse či Jamese Camerona.

Pascalová s Rudinem se dostali do zpravodajství poté, co po nechvalně proslulém hackerském útoku na Sony unikly na veřejnost jejich e-maily, v nichž se nelichotivě vyjadřují na adresu Angeliny Jolie, která vyjádřila zájem si Kleopatru zahrát.

Zatím nebyly zveřejněny žádné informace o možném obsazení, ale podle výrazů z uniklé elektronické komunikace, kde Rudin mimo jiné označil Angelinu Jolie za “dětinskou, nezodpovědnou a paličatou”, není Kleopatra v jejím podání příliš pravděpodobná.

Zdroj: ČTK

Celebrity - další články

Doporučujeme