Hvězda filmu Jak vytrhnout velrybě stoličku odmítá role. Nechci ukazovat obličej, řekla Preissová

7. června 2021·Celebrity·Lenka Skrzeczkova

Herečka Jana Preissová. (Foto: ČTK/se souhlasem Česká televize)

Jana Preissová, herečka, která se českým divákům vryla do paměti jako maminka v oblíbených rodinných komediích Jak vytrhnout velrybě stoličku nebo Jak dostat tatínka do polepšovny. V posledních letech se herečka natáčení spíše vyhýbá. Deníku Blesk se svěřila, že její obličej už ke koukání není.

Herečka Jana Preissová dlouhá léta díky své přirozené kráse patřila mezi nejkrásnější české herečky. Podle ní už těmto dnům odzvonilo. Z toho důvodu také moc nechce hrát v nových snímcích. Naposledy jsme ji mohli spatřit na filmovém plátně ve filmu Ženská na vrcholu, kde si zahrála po boku Bolka Polívky a Anny Polívkové.

Také nedávno jsme ji na obrazovce mohli vidět v reprízovaném seriálu Dobrá čtvrť, kde Preissová hraje profesorku na střední škole. “Zaujal mě scénář,” uvedla pro deník herečka, která právě režiséra Karla Smyczku moc nemusela. Role ji ale velice sedla. V tom základě mi role byla podobná. Jsem člověk plachý a nespolečenský. I když to k mé profesi nejde, je to prostě tak,” dodala.

Na líčení Preissová nikdy moc nebyla. Maminka mi říkala: Prosím tě, trochu se přišmrcni, když někam jdeš. Marně,” popsala s úsměvem pro deník Blesk. Vždy byla přirozená a ani s věkem se nedonutila šminky používat. Natáčení se vyhýbá, protože nechce na kameru ukazovat obličej.

Naopak, kde ji diváci mohou vidět poměrně často je divadlo. To Jana miluje nadevše. Na jevišti je to úžasné, za tři hodiny ze sebe vytěsníte vše, co vás trápí. Zapomenete i na bolavý žlučník,” dodala.

 

Celebrity - další články

Doporučujeme