Iva Pazderková: Co u bikini fitness nemáš natrénované, to nezvládneš. Byla tam potřeba 100% disciplína

25. května 2023·Celebrity·Barbora Turková

Iva Pazderková (Zdroj: Profimedia)

Když se řekne Blbá blondýna, mnoho lidí dodá Iva Pazderková. Jak moc je pro ni tahle role ještě aktuální a nelituje tohoto zaškatulkování? A jaké to bylo připravit se na soutěž Bikini fitness? Hostem podcastu Trefa do Černé(ho) je zpěvačka a herečka Iva Pazderková.

Blbá blondýna, ale také účastnice reality show na pustém ostrově, skvělá zpěvačka, která se perfektně připravila na soutěž Bikini fitness. Iva Pazderková je žena mnoha tváří a talentů. „Blbá blondýna vznikla úplně náhodou. Taťka mě přihlásil na casting. V prvním kole jsem vyhořela, přestože to byla podle mě geniální scénka. Hrála sem holku, která je z Vysočiny, přestože já jsem z Moravy, která je kouzelnice a měla jsem sebou šátek a dělala jsem kouzlo, že mám šátek v ruce, a když udělám kotoul, tak se mi objeví kolem pasu. Volal mi pak režisér Zdeněk Tyc, že to bylo hrozné, ale že se jim líbí moje energie. Pozvali mě na další casting, na který jsem přišla nepřipravená. Chtěla jsem jim tam říct, že jsem nepřipravená, ale stalo se mi ten den několik příhod. Tak jsem si řekla, jsi blonďatá, tak to řekni jako blbý blondýna,” popisuje herečka vznik legendární postavy.

Blbá blondýna je i dodnes její srdcová role. „Pořád vystupujeme. Dříve to byla vždycky improvizace. Když jedu nové téma, tak je to improvizace, ale pak si to tzv. ojezdím a vyšperkovávám to. Během vystoupení mám dva stand up. První je normální a druhý je, že se mi lidé mohou ptát a blbá blondýna odpovídá. A to mám nejraději.” Pazderková přiznává, že je velká trémistka. „Před každou premiérou v divadle zvracím. Teď na představení jezdím autem, ale dříve jsem bez láhve bílého vína nedovedla vylézt na stand up,” směje se.

Soutěž bikini fitness mi dala disciplínu

Přiznává, že těžší pro ní rozhodně bylo připravit se na první stand up, než na soutěž bikini fitness. „Je to úplně jiné. U bikini fitness, co nemáš natrénované, to neuděláš, nezvládneš to. Byla tam potřeba 100% disciplína. V mém povolání si často vystačím s talentem, tady mi to bylo k ničemu. Důležité byla i strava a nastavení v hlavě. Mě to dalo disciplínu a překonávání hranic,” přiznává a dodává, že intenzivní přípravu měla půl roku. To je ale, zvláště po čtyřicítce málo. „Vybudovat sval je strašně těžká věc a je to čím dál tím těžší.”

V tuhle chvíli se na soutěž bikini fitness připravuje potřetí. „Není to lehčí, naopak je to těžší, protože vím do čeho jdu. Je pro mě jednodušší udržet disciplínu a koncentraci, když do toho jdu poprvé. Odložila jsem teď jarní závody, protože mám vleklé zdravotní problémy. Znova buduju svaly, protože mi samozřejmě spadly a nerostou. Pořád věřím, že to dokážu a že mi tělo dovolí jít na podzim potřetí. Uvidíme, jestli to bude naposledy.” V soutěži Survivor sice strávila jen 20 dní, ale jak sama říká klidně by tam jela i na půl roku. „Tam se člověk překonává dennodenně. Byla to pro mě obrovská škola, mám ráda výzvy,” uzavírá Iva Pazderková. Podcast Trefa do Černé(ho) můžete slyšet na platformě Youradio Talk

Až do 5. června můžete nejen pro podcast Dobro skladem hlasovat v soutěži Podcast roku

 

Celebrity - další články

Doporučujeme