Jana Hlaváčová si zažila mnoho bolesti. Musela se rozhodnout mezi mámou a manželem

15. ledna 2024·Celebrity·Redakce

Rodinné vztahy mohou být někdy velmi náročné. Především, pokud se vaši blízcí vzájemně nesnesou a vy stojíte uprostřed. Učinit některá rozhodnutí musí být velice těžké a bolestivé. O tím věděla své herečka Jana Hlaváčová. Ta se musela volit mezi svou mámou a manžele. Rozchod s maminkou velice oplakala. O nelehkém rozhodnutí se rozpovídala v knize Tváře bez svatozáře.

Rodinné vztahy mohou někdy pěkně potrápit. Jana Hlaváčová (†85), která ze soboty na neděli podlehla vážné nemoci, se o nich rozepsala v knize Tváře bez svatozáře. Především o těch mezi její maminkou a druhým manželem Luďkem Munzarem. 

Když jí zemřel její první manžel Jiří Michný (†34) na sklerózu multiplex, její maminka se k ní nastěhovala, aby jí pomáhala s dcerou Terezkou. “Měla jsem ji strašně ráda, za moc jí vděčím,” psala herečka v knize. Kosa na kámen padla ve chvíli, kdy se seznámila se svým druhým osudovým mužem, Luďkem Munzarem.

Její maminka ho nikdy do rodiny nepřijala, a tak se Jana Hlaváčová ocitla uprostřed rodinného rozkolu. Nechtěla ztratit ani jednoho z nich, bohužel se situace stále zhoršovala. Velkým problémem byl moment, kdy Munzar začal vychovávat svou nevlastní dceru Terezku, která onemocněla.

Máma naučila její dceru lhát

“Luděk se začal starat o výchovu. Učil ji lézt na stromy, jezdit na kole, plavat. Máma to nelibě nesla jako útok na její zdraví. Pak ji chtěl zvyknout na ranní studenou sprchu a s tím se máma už nemohla smířit. Došlo to tak daleko, že se ráno vplížila za Terezou do koupelny a řekla jí: ‘Pusť si teplou, ale křič, jako že tě to studí’, promluvila herečka.Až jsem si všimla, že holka lže, jako když tiskne, a ani se nezačervená. V té době jsem čekala dítě a máma ho z nepochopitelných důvodů považovala za vetřelce, kvůli kterému se z Terezky stane odstrčený chudák,” stojí v knize dál.

Situace byla tak neúnosná, že Jana Hlaváčová musela udělat rozhodnutí, které by si jistě nikdo nepřál muset dělat. Musela volit mezi maminkou a manželem. “Nikdy v životě by mě nebylo napadlo, že jí jednou řeknu: ‘Mami, musíš pryč.’ Rozešly jsme se ve zlém, obrečela jsem to, ale věděla jsem, že když to neudělám, rozpadne se nejen moje manželství, ale i můj vztah k ní, protože bych jí to nemohla zapomenout,” dodala na závěr Hlaváčová.

Jana Hlaváčová poslední roky bojovala se zdravím. Postupně ji ničila Parkinsonova choroba a téměř vůbec nevycházela ze svého domu. O její smrti informoval mluvčí Národního divadla.

Celebrity - další články

Doporučujeme