Kate a Meghan na pohřbu v čele pozornosti. Jejich šperky budí pozornost, odkud je mají?

21. září 2022·Celebrity·Redakce

Kate Middleton a Meghan Markle. (Zdroj: Profimedia)

Celý svět se v pondělí upíral na Velkou Británie a na královskou rodinu. V jejím čele byli král Karel III., jeho sourozenci a princové William a Harry. A pozornost na sebe strhly i jejich manželky, Kate Middleton a Meghan Markle. Co lze vyčíst z jejich chování a co na sobě měly za modely? Informaci přináší Daily Mail.

Princezna z Walesu Kate to měla na smuteční obřad velmi náročné. Kromě toho, že se smutkem musela vyrovnat ona sama, měla vedle sebe nejen svého truchlícího manžela, ale i dvě děti George a Charlotte, kterým musela být oporou. Elegantní černé šaty a klobouk doplnila o diamantový náhrdelník a náušnice. K nepsaným pravidlům královských pohřbů platí, že nejvhodnějšími šperky jsou ty, které připomínají slzy.

Proto se berou především perly. A jestliže vám přijde, že náhrdelník, který Kate měla na sobě, jste už někde viděli, máte pravdu. Kdysi jej na sobě měla lady Diana, pak se po něm slehla zem. Původním majitelem byla sama královna Alžběta II. (†96), která jej věnovala své snaše. Za nejasných okolností byl ale po smrti Diany vrácen právě jí. Ona jej v roce 2017 půjčila právě své snaše u příležitosti oslav 70. výročí svatby jí a jejího manžela prince Phillipa (†99).

View this post on Instagram

A post shared by Entertainment Tonight (@entertainmenttonight)

Kate si na tento moment pamatovala, a tak si symbolicky vzala šperk právě na pohřeb královny. Tímto jí vzdala nevyřčeným a láskyplný hold. Britská média ji komentovala, že manželka prvního následníka trůnu zvládla rozloučení na výbornou. Vyzdvihují její vzhled i chování jakožto dokonalý obraz důstojnosti, pokory a reprezentace královské rodiny i v takto smutný a náročný den.

Zraky všech se upínaly i na Meghan Markle, manželku prince Harryho. Královská rodina jim nicméně dala najevo, že do jejich řad už úplně nepatří, když je v neděli nepozvali na slavnostní recepci do Buckinghamského paláce. Manželé z toho nebyli moc nadšení, ale opustit královské řady bylo jejich rozhodnutí. I tak se bývalé herečce dostalo velké pocty. S Harrym zasedla do druhé řady za krále Karla III. a královnu choť Camillu.

Na rozloučení si Meghan vzala perlové náušnice, které jí dala Alžběta II.. I Meghan zvládla pohřeb s důstojností a bez viditelných přešlapů. Kamery zachytily, jak si otírá slzy, ale podle odborníků to nic zásadního neznamená. Zřejmě ale i ji dostala atmosféra. Vévodkyně se nicméně nechtěla moc ukazovat, protože zvolila černý klobouk s ohromnou krempou, který stínil její tvář.

Celebrity - další články

Doporučujeme