Kevin Spacey se vrací na filmová plátna. Kvůli sexuálnímu obtěžování se přesouvá do Evropy

24. května 2021·Celebrity·Barbora Pisingerová

Kevin Spacey. Foto: Shutterstock

Chvíli se zdálo, že si americký herec Kevin Spacey (61) kvůli kauze kolem sexuálního obtěžování ve filmovém průmyslu už ani neškrtne. Teď ale přišla druhá šance: Oscarem oceněnému umělci nabídli roli v nové detektivce. Namísto ve Spojených státech ale bude pracovat v Itálii. 

Kevin Spacey dlouhé roky patřil ke špičce amerického herectva. V roce 2017 ho ale hned několik mužů obvinilo ze sexuálního obtěžování či zneužívání a ačkoli herec sám podobná obvinění striktně odmítl, jeho kariéra byla navždy poznamenaná. Netflix ho vyhodil ze seriálu Domek z karet a z filmu Ridleyho Scotta Všechny prachy světa, který v té době natáčel, ho kompletně vymazali.

Zdálo se, že jeho herecká kariéra je jednou provždy u konce. To ale nyní změnila nabídka z Itálie. Ve filmu L’uomo che disegnò Dio (Muž, který nakreslil Boha) si Spacey zahraje detektiva, který vyšetřuje případ falešného obvinění z pedofílie.

“Jsem moc rád, že Kevin souhlasil se spolupráci na mém filmu. Pokládám ho za skvělého herce a nemohu se dočkat, až natáčení začne,” svěřil se režisér Franco Nero pro ABC  News. Film bude vznikat v italském Turíně.

Nero připustil, že si pro roli Spaceyho speciálně vybral a sám ho s nabídkou oslovil. “Byl jsem moc rád, že ho mohu přivést zpátky na filmový plac,” nechal se slyšet.

Celebrity - další články

Doporučujeme