Kojit dítě do tří let je úchylné. Agáta Prachařová vyvolala divokou diskuzi

23. července 2019·Celebrity·Karolína Stránská

Zdroj: Instagram / agatahanychova

Mateřství a zejména kojení provází na internetu divoké diskuze. Do kolika let kojit? Je to osobní prohra, když kojení nejde? K tomuto tématu se vyjádřila v nedávném rozhovoru pro deník Blesk Agáta Prachařová. A reakce matek na sebe nenechaly dlouho čekat.

V rozhovoru pro blesk.cz se Agáta rozpovídala o svém vztahu s maminkou Veronikou Žilkovou, ale také o chůvách. Přiznala, že využití služeb chůvy neodsuzuje a dodala, že láska k dítěti není o nic menší, pokud se matka rozhodne pracovat a podělit se o péči s chůvou. Poté se řeč stočila ke kojení. Kromě toho, že uznala, že placentu by asi nesnědla, prozradila, že kojení do pokročilého věku dítěte praktikovat nebude.

“Mně to přijde zbytečný. Myslím, že dětem bohatě stačí půl roku.  (…) To je jak s tím hlídáním – ať už kojím, nebo ne, mám to dítě stejně ráda. Navíc mi kojení do tří let přijde prostě úchylný, to klidně řeknu, i když mě za to asi některé matky budou chtít sežrat. Prostě mi to nepřipadá v pořádku. Když jsem vedla Kryšpína do školky, byly tam matky, které se ptaly, jestli můžou přijít své dítě o přestávce nakojit. To mi přijde nemocný,“ uvedla v rozhovoru pro blesk.cz.

Reakce ostatních matek se na sociálních sítích vyrojily téměř okamžitě a byly rozporuplné. Zatímco některé ženy přiznaly, že to vidí podobně, ostatní jsou zastánkyně dlouhodobého kojení.

“Přesně ať si dělá každý jak uzná za vhodné..ale jelikož jsem.mela 3 děti do 2.5 roku..tak bych nedělala nic jiného a me děti vyrostly, jsou zdravé a fungují normálně,” uvedla jedna z maminek. “Každého věc ať si každý děla co chce a stará se hlavně sám o sebe než řešit druhé,” dodává další. “Taky bych takhle dlouho nekojila, můj názor,” souhlasila s Agátou další z maminek.

Celebrity - další články

Doporučujeme