Královské manželky, které nemohou být nejlepší kamarádky. Co způsobilo rozkol Meghan a Kate?

11. srpna 2021·Celebrity·Barbora Turková

Kate a Meghan (Foto: ČTK)

Už roky se diskutuje o tom, že vztahy Kate Middleton a Meghan Markle jsou na bodu mrazu. Švagrové spolu na začátku docela vycházely, pak ale přišel „rozkol“. Dvě ženy, obě outsiderky, ale podle expertů jsou natolik rozdílné, že se nemohou přátelit.

V kontroverzním rozhovoru s Oprah Winfrey Meghan Markle řekla, že ji Kate Middleton svým komentářem rozplakala. Řeč měla být o hádce, která zřejmě definitivně zpečetila rozpor mezi manželkami obou princů. Diskuze se odehrála v květnu před svatbou Meghan a prince Harryho. “Problém vznikl kvůli šatům pro květinářku, což mě rozplakalo a opravdu ranilo mé city,” řekla Meghan.

Jenže v té době se spekulovalo, že to nebyla Kate, ale Meghan, která vévodkyni z Cambridge rozplakala. Ta se k roztržce ale nevyjádřila, proto není jasné, o co by se konkrétně mělo jednat. Meghan pak v rozhovoru dodala, že by vůči Kate nebylo fér zabíhat do detailů. “Omluvila se mi a já jí odpustila,” pokračovala.

Co ale pomyslné poslední kapce předcházelo? Expertka na královskou rodinu Emily Andrews si myslí, že to byla víra Meghan v silné přátelství s Kate. “Byly zde dvě ženy, obě outsiderky, které se  vdávaly do královské rodiny a obě žily vKensingtonském paláci. Samozřejmě, že měly být nejlepší kamarádky,” řekla expertka v pořadu u příležitosti 40. narozenin Meghan. Bývalá herečka se prý několika přátelům svěřila, že doufá, že jí Kate pomůže s královskými povinnostmi.

Meghan se cítila odstrčená. “Nevím, zda si to Kate uvědomovala,” dodala Andrews. Pomyslnou válečnou sekeru tak jako první zakopal princ Williamn. “Není třeba spěchat, máš všechen čas světa. Vždyť ji ještě tak dobře neznáš,” snažil se před svatbou Harryho přesvědčit svou ženu princ William.  Web Daily Star píše, že právě zde začaly budoucí problémy obou párů.

Na začátku spolu obě vycházely moc dobře. Jen jsou velmi odlišné. Kate chce všechno dělat v klidu, dodržovat pravidla a nechá si poradit. Meghan je mnohem razantnější, chce si dělat věci po svém. A to způsobilo rozkol,” uvedl další expert Tom Quinn.

Poprvé se obě dámy potkaly v roce 2017 v Kensingtonském paláci, a právě na tomto místě se pak jejich vztah i přerušil. V říjnu 2018, poté, co se Harry a Meghan vrátili z cest po jižním Pacifiku, se rozhodli, že se odstěhují a vzdají se svých královských povinností. Založili vlastní nadaci a odstěhovali se do USA.

Nyní nic nenasvědčuje tomu, že by se vztah mezi manželskými páry měl v budoucnu změnit. Nestalo se tak ani poté, co Harry dorazil na pohřeb svého dědečka či společně s bratrem odhalil sochu jejich tragicky zesnulé matky, princezny Diany, u příležitosti jejích 60. narozenin. Otázkou ale zůstává, jestli o dobré vztahy páry vůbec stojí.

Celebrity - další články

Doporučujeme