Které světové celebrity se ve skutečnosti jmenují jinak? Pseudonymy jsou běžné

4. února 2023·Celebrity·Redakce

Miley Cyrus. (Foto: Profimedia)

Když se podíváme mezi české celebrity, ani Lucie Bílá není tak úplně Bílá, ale spíš Hanička Zaňáková. Olga Lounová se narodila jako Pytlounová. Pseudonymy jsou běžná věc, kterou si i světové celebrity dopomáhají k úspěšnější kariéře. Některá jména zkrátka zapadnou, i když bude jeho nositel sebetalentovanější a sebevýstřednější. Všechno to musí lícovat, takže i úspěch, sláva a jméno. Které světové hvězdy se narodily s jiným jménem?

Olivia Wilde

Krásná herečka se původně jmenovala Olivia Cockburn, ale změnila si příjmení na Wilde podle spisovatele Oscara Wilde. Do toho se zamilovala, protože ho považuje za revolucionáře, komika a hlubokého myslitele.

Bruno Mars

Malý baculatý chlapeček se původně jmenoval Peter Gene Hernandez. A právě proto, že byl baculaté dítě, tatínek mu začal říkat Bruno po tlustém zápasníkovi. A proč Mars? Prý podle holek není Bruno z tohoto světa.

Gigi Hadid

Modelka se původně jmenovala Jelena. Ve třídě s ní však seděla ještě Helena a učitelka měla problém dívky si neplést. Jeleně tak začala říkat zkráceně Gigi, jako to občas dělávala maminka sester Hadidových. A to krásce už zůstalo.

Katy Perry

Úspěšná zpěvačka a životní partnerka Orlando Blooma se narodila jako Katheryn Elisabeth Hudson. Své debutové album vydala pod jménem Katy Hudson. To se ale až příliš podobalo jiné slavné herečce Kate Hudson. Katy se tak rozhodla začít používat příjmení své matky Perry.

Lady Gaga

Asi by nikdo neočekával, že se Lady Gaga skutečně jmenuje Lady Gaga. Zpěvačka se narodila jako Stefani Joanne Angelina Germanotta. Za její pseudonym může svým způsobem producent Rob Fusar, který o ní prohlašoval, že má hlas jako Freddie Mercury a vždy, když vešla do studia zpíval píseň od Queen Radio Gaga. Jednou mu to telefon automaticky opravil na Lady Gaga a Lady Gaga věděla, že je to její nové jméno.

Miley Cyrus

Už když byla mladá dospívající holka a zářila na Disney Channel jako Hannah Montana, se nejmenovala svým původním jménem Destiny Hope Cyrus. Miley Ray Cyrus jí přišlo znělejší a dynamičtější. A proč Miley? Když byla miminko, říkala jí rodina “Smiley”, protože se pořád smála.

Winona Ryder

Herečka, která se původně jmenovala Winona Laura Horowitz, má své umělecké příjmení v podstatě díky osudové náhodě. Na otázku, jak by si přála být uvedena ve své první roli zvolila příjmení hudebníka Mitche Rydera, protože jeho album v tu chvíli právě hrálo jako podkres.

 

Celebrity - další články

Doporučujeme