Lamač ženských srdcí Jiří Langmajer slaví 55. narozeniny! Věk mu na charisma rozhodně neubral

3. června 2021·Celebrity·Barbora Turková

Jiří Langmajer. (Zdroj: ČTK)

Jeden z nejoblíbenějších a nejobsazovanějších českých herců, lamač ženských srdcí a velký milovník života i žen Jiří Langmajer dnes slaví 55. narozeniny. A rozhodně to nevypadá, že by se chystal do hereckého důchodu.

Jiří Langmajer se narodil do muzikantské rodiny a vypadalo to, že i on k hudbě přilne. V mládí hrál na housle, kytaru i violu. Nakonec ho ale zlákalo herectví, stejně jako jeho mladšího bratra Lukáše, který je teď hvězdou seriálu Slunečná či filmové trilogie Bobule. Starší Jiří dnes platí za excelentního herce, který zvládne roli milovníků i grázlů. V poslední době mu sedí více komedie, nebo jsou o tom alespoň přesvědčeni režiséři.

První zkušenosti před kamerou získal v roce 1983 ve snímku Kluk za dvě pětky, ale do širšího diváckého povědomí se dostal až díky roli svobodníka Kouby ve filmu Copak je to za vojáka. Zde si zahrál vojáka, sukničkáře, průšviháře, ale také smolaře. Společně s Karlem Rodenem, který hrál kapitána Tůmu to byl herecký koncert a není se čemu divit, že i více než třicet let po premiéře je to velmi divácky oblíbený snímek.

View this post on Instagram

A post shared by Jiří Langmajer (@jirkalangmajer)

Pak to šlo ráz na ráz a šel z role do role. Návrat idiota, Bezva ženská na krku, Po čem muži touží, Pravidla lži, Dukla 61. To je jen stručný výčet jeho filmů. I na divadelním jevišti je výraznou osobností. V současné době je sice na volné noze, ale diváci ho pravidelně mohou vídat na jevištích Divadla Palace, Divadla Unget či pod Palmovkou. Český Lev se mu zatím vyhýbá, přestože na něj byl několikrát nominovaný. Co se mu ale nevyhnulo je Cena Thálie, kterou získal v roce 1998 za roli Caligula.

Charismatický krasavec má za sebou i divočejší období. 23 let byl ženatý s manželkou Kamilou, se kterou má dvě dcery JuliiTerezu, ale manželství se rozhodně nedalo považovat za poklidné. Herec dlouho platil za bouřliváka, kterému nedělalo problém bavit se na večírcích a nevadila mu ani přízeň žen. Během manželství si prošel několika milostnými aférkami a kvůli modelce Petře Faltýnové dokonce od rodiny na čas odešel. Když se k manželce vrátil, pokusil se vztah urovnat.

Když se v roce 2010 zamiloval do herečky Adély Gondíkové, mnoho lidí to považovalo za krátkodobý románek. Zvláště kvůli tomu, že ona byla také vdaná. Jenže zřejmě právě Gondíková byla pro herce ta pravá, což stvrdil v roce 2019, kdy si ji vzal. Od té doby jsou jeho bouřlivé roky pryč. Těch hereckých má před sebou ale ještě spoustu.

View this post on Instagram

A post shared by Jiří Langmajer (@jirkalangmajer)

Celebrity - další články

Doporučujeme