Vévodkyně Meghan porodila. Jméno dcery odkazuje na královnu i Harryho zesnulou matku

6. června 2021·Celebrity·Barbora Turková

Harry a Meghan, ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Vévodkyně Meghan a princ Harry se radují z druhého potomka. Dcera sledovaného páru se narodila v pátek, rodina o tom informovala v neděli. Holčička dostala jméno Lilibet Diana Mountbatten-Windsor. Jméno Diana patřilo k těm nejočekávanějším.

Malá Lilibet se narodila v pátek před polednem místního času v nemocnici Cottage Hospital v Santa Barbaře v Kalifornii, kde pár žije. Holčička váží 3,5 kilogramu a matka i dítě jsou v pořádku, píše list Variety. „Vévoda a vévodkyně vám děkují za všechna milá přání a modlitby a těší se na čas společně strávený v kruhu rodiny,” píše se v prohlášení páru.

Harry a Meghan mají syna už Archieho, který se narodil v květnu 2019. Druhé těhotenství veřejnosti oznámili letos v únoru, v nechvalně známém rozhovoru s moderátorkou Oprah Winfrey přiznali, že čekají dceru. Lilibet je jedenácté pravnouče královny Alžběty II. a je osmá v pořadí na britský trůn, píše BBC News.

View this post on Instagram

A post shared by Meghan Markle 🔵 (@meghanmarkle_official)

Právě jméno Diana bylo podle sázkařů i fanoušků to nejpravděpodobnější. Odkazuje na Harryho zesnulou matku. Sázkaři nicméně nevylučovali ani jméno Phillipa na počest zesnulého manžela královny a Harryho dědečka, prince Phillipa. I oni ale nejvíce věřili jménu Diana.

Americký magazín OK! přišel minulý týden s informací, že by se holčička mohla jmenovat Lily. “Bude to krásný odkaz ke královně, které, jak je známo, v dětství říkali Lilibet. Kromě toho je to také jedno z nejoblíbenějších Harryho jmen,” psal magazín. A částečně měl pravdu. Zda je to krok k usmíření královské rodiny a ostře sledovaného páru, ale ukáže čas.

Magazín viděl také symboliku v tom, že družičky Meghan měly na svatbě věnečky s konvalinkami (anglicky Lily of the Valley). Holčička bude také prvním pravnoučetem královny narozených ve Spojených státech amerických, kde Harry a Meghan nyní žijí.

Vztahy s královskou rodinou jsou již několik měsíců velmi napjaté, vše vygradovalo právě rozhovorem s americkou moderátorkou. Odborníci nicméně doufají, že nový přírůstek by mohl vztahy s rodinou napravit. “Jsem si jistý, že královská rodina přivítá nové miminko s otevřenou náručí. Nový život je často skvělým způsobem, jak zkusit napravit trhliny v jakékoliv rodině, královské či nikoliv,” uvedl královský expert Nick Bullen pro Us Weekly.

View this post on Instagram

A post shared by Duke and Duchess of Cambridge (@dukeandduchessofcambridge)

Co na to Jan Kraus?

Celebrity - další články

Doporučujeme