Nevěsta v Indii zemřela přímo před oltářem. Ženicha si tak vzala její mladší sestra

6. června 2021·Koktejl·Barbora Turková

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Svatby jsou ve většině případů považovány za veselou událost. V Indii tomu tak ale nebylo. Přímo na jedné z nich se stala velká tragédie. Nevěsta zemřela přímo při obřadu. Ženich ale přesto neodcházel sám. Vzal si totiž sestru zemřelé.

Hinduistický obřad se konal ve městě Ethawah na západě Indie. Nevěsta, kterou agentura IANS označila jako Surbhi, dostala přímo před oltářem infarkt. Ještě během svatby byla prohlášena za mrtvou. Vzhledem k tomu, že celý obřad byl v plném proudu, rodina zemřelé učinila velmi složité a jistě netradiční rozhodnutí. Původní nevěstu nahradila její mladší sestra Nisha.

Zatímco tělo zemřelé ženy čekalo vedle v místnosti na zpopelnění, svatba pokračovala dál. “Je těžké uvěřit, že se obě rodiny na tomto rozhodnutí shodly. Maminka to nesla velmi těžce, plánovala pro svoji nejstarší dceru velkou budoucnost. Nakonec ale velmi emotivně vyzvala, aby obřad pokračoval,” uvedl bratr zemřelé. “Ať naše sestra odpočívá v pokoji,” dodal zdrcený bratr.

Ten rozhodnutí ve svatbě pokračovat vysvětlil několika způsoby. Tím hlavním bylo zřejmě očekávané věno. Svoji roli ale také mohlo sehrát veřejné případě v pohoršení, že by se ženich ze svatby vrátil bez nevěsty. Co na tom, že zemřela přímo na veselé události.  “Nikdy jsem se nesetkal s takovým mixem emocí. Na jednu stranu obrovský smutek ze smrti Surbhi, na druhé straně radost novomanželů. Pro obě rodiny to bylo velmi náročné rozhodnutí,” konstatoval strýc živé sestry. O tom, jestli náhradní nevěsta se svatbou souhlasila dobrovolně či byla přinucena, ani jeden z mužů ale nemluvil.

Koktejl - další články

Doporučujeme