Marylin Monroe prý zabil ministr spravedlnosti Bobby Kennedy, tvrdí nejnovější kniha

9. července 2021·Celebrity·Barbora Turková

Marylin Monroe (Zdroj: ČTK)

Bývalý detektiv Mike Rothmiller v knize Bombshell, která v Americe vyšla tento týden, tvrdí, že herečku a módní ikonu Marylin Monroe zabil Bobby Kennedy. Ten v šedesátých letech působil v USA jako ministr spravedlnosti. Prý chtěl chránit čest rodiny.

Hned na začátku se nabízí otázka, proč bývalý detektiv Mike Rothmiller společně se spisovatelem Douglasem Thompsonem informace zveřejnili po tolika letech. Podle jeho slov jsou vyšetřovatelé smrti herečky většinou po smrti a jemu tak nehrozí pomsta. Od vyšetřování případu uplynulo skoro šedesát let a on došel k závěru, že i po tak dlouhé době by se svět měl dozvědět pravdu o tom, co se Marylin Monroe opravdu stalo.

View this post on Instagram

A post shared by Marilyn Monroe (@marilynmonroe)

Mike Rothmiller byl tehdy nejmladším detektivem na městském oddělení rozvědky organizovaného zločinu v Los Angeles. V té době pracoval v archivu, kde byly uloženy stovky tisíce záznamů. Detektivové sbírali data a informace na politiky, zločince, herce, rockové hvězdy, novináře a další.

Jednoho dne se do rukou detektiva dostaly spisy týkající se tří Kennedyů, prezidenta Johna, ministra spravedlnosti Bobbyho (Roberta) a jejich bratra Edwarda. Jeden se týkal jejich spojení se smrtí Marilyn Monroe.

Boby Kennedy měl na den smrti herečky alibi. “Jak jsem si myslel, nebyl oficiálně ten den v Los Angles, ale některé informace naznačovaly, že byl,” řekl bývalý detektiv. Podle zjištění byl průběh 4. srpna 1962 následující. Bobby tajně cestoval ze San Franciska do Jižní Kalifornie soukromým letadlem. Zde se setkal s hercem Peterem Lawfordem, který ho odvezl do domu herečky.

View this post on Instagram

A post shared by Marilyn Monroe (@marilynmonroe)

Poté nabraly události dramatický spád. Podle herce herečka osočila Kenneddy z toho, že se chová jako prostitutka. Ten jí řekl, ať raději mlčí. Pohádali se, strkali do sebe a poslední, co si Lawford pamatuje je to, že Kennedy podal Marylin drink s tím, aby se uklidnila. Ta za chvilku upadla na komodu a její kůže prý byla jako vosk. „Bobby přikázal Lawfordovi, aby ho odvezl na letiště,“ pokračoval Rothmiller v rozhovoru pro Sun Online. „Lidé z policie v Los Angeles mu pak volali s tím, že smrt Marilyn Monroe vypadá jako sebevražda. To také sdělili světu.“

Detektiv se dostal i ke složce označené jako Deník Marylin Monroe. Herečka si vedla deníkové zápisky, které se ale po její smrti ztratili. Policie prý měla jejich kopie, možná dokonce i originál. V deníku byly zápisky o tom, že se prezident a herečka milovali a že je moc milý. Nebo také: „Bobby je delikátní. Poslouchá mě. Je milejší než John. Bobby mi řekl, že mě miluje a chce se se mnou oženit. Miluju ho.“

Když jí pak oba bratři nezvedali telefon, zapsala si: „Neozývají se. Bobby i John mě podvedli. Nebudu to tolerovat. Povím o nás všem.“ Kniha, která se v originálu jmenuje Bombshell, The Night Bobby Kennedy Killed Marilyn Monroe, vyjde v češtině na konci letošního roku u nakladatelství Leda.

Celebrity - další články

Doporučujeme