Meky se sedmdesátky tak bál, že se jí elegantně vyhnul, říká Kateřina Žbirková. Co dalšího o něm prozradila?

12. října 2022·Celebrity·Redakce

Zpěvák Miro Žbirka. (Foto: se souhlasem Universal Music)

U Honzy Dědka v Malostranské besedě se všem tak hezky povídá. Očividně se u něj celebrity dokáží pěkně uvolnit a v kombinaci s jeho talentem dát během rozhovorů svým hostům dostatečný prostor, se u něj vždy každý pořádně rozpovídá. V úterý, kdy za ním do talkshow 7 pádů dorazila Kateřina Žbirková tomu nebylo jinak. Co všechno na sebe a svého zesnulého manžela prozradila?

21. října by zpěvák Miroslav Žbirka, kterého každý znal jako Mekyho, a který zemřel 10. listopadu loňského roku, oslavil své 70. narozeniny. Nikdy si prý však neuměl představit, jak bude v sedmdesáti fungovat, a tak se tomuto jubileu elegantně vyhnul. Alespoň to říká jeho manželka Kateřina Žbirková. “Říkám to drsným anglickým humorem, protože to byl jeho styl. Sám by si z toho udělal legraci. A zároveň mi to pomáhá,” přiznala vdova Kateřina v talkshow 7 pádů Honzy Dědka.

Během večera také zavzpomínala na jejich první rande, i na to, jak se její rodiče tvářili, když zjistili, že jejich mladá dcera chodí se slavným Zlatým slavíkem. “Naše první rande bylo zvláštní. Byla jsem vždycky pejskař. Tenkrát jsem měla dalmatina. Meky tam přišel, už byl Zlatý slavík, přiletěl náš dalmatin a Mekyho zkosil. Prostě letěl z Petřína dolů, naštěstí se mu nic nestalo, ale najednou bylo po auře Slavíka,” smála se Kateřina při vzpomínce.

View this post on Instagram

A post shared by 7 pádů Honzy Dědka (@honzadedek7padu)

Před rodiči ho prý celý rok tajila. Její matka byla učitelka a otec právník. Muzikant nebyl tím, koho si pro svou dceru představovali. Maminka mi říkala, že takovej zpěvák je jak námořník a má v každém městě jinou holku. Ale pak si ho zamilovala. A s tátou si rozuměli díky humoru. Nakonec to dobře dopadlo. Já teda doufám, že neměl v každém městě někoho, ale to neřeším, to už je jedno,” říká Katka.

Moderátor Honza Dědek dostal jako dárek novou desku, kterou Meky ještě stihl nazpívat a připravit. Kromě ní se chystají k jeho nedožitým narozeninám koncerty. Jeden už proběhl v Londýně, druhý bude v Bratislavě a nakonec jeden v Praze. Další věc, kterou Kateřina chystá je kniha, ve které prý napíše i věci, které jí Meky zakazál zveřejnit. “Meky si strašně hlídal soukromí, nikdy se nevyjadřoval o svých tajných věcech. Všichni ho znají jako pohodáře a gentlemana, který se nikdy nerozčílí. Já ho znám úplně jinak. Jaký byl, bude v knížce, kterou napíšu. Nikdo mě nebude cenzurovat. Budou tam tajné věci, které mi Meky nedovolil říct,” překvapila Kateřina.

Celebrity - další články

Doporučujeme