Národní divadlo je pro mě intelektuální kotva, říká herečka Pavla Beretová

21. října 2022·Celebrity·Lenka Skrzeczkova·Helena Šulcová

Pavla Beretová. (Foto: Frekvence 1)

Hostem pořadu Mezi čtyřma očima byla herečka Pavla Beretová. Ta divákům v paměti utkvěla zejména díky roli kriminalistky v seriálu Místo činu Ostrava nebo v Osadě. Má raději divadlo nebo film? Pamatuje si text i po derniéře a co pro ni znamená Národní divadlo? To prozradila v rozhovoru.

Herečka loni natočila film Vánoční příběh, který režírovala Irena Pavlásková. Avšak kvůli covidu se jeho premiéra odložila o rok, tedy na listopad letošního roku. Hraju manželku Alberta Čuby a vlastně tam řešíme vztahovou zápletku. Já jsem spíše taková kamarádka. Pracuji pro charitu,” řekla o roli Beretová. Ve snímku se také objeví například Karel Roden, Jiřina Bohdalová, Jiří Lábus, Oldřich Kaiser a další.

Pavla Beretová v hlavě moc rolí nemá, po odehrání a ukončení natáčení totiž okamžitě postavu vypouští z hlavy. Kolikrát je derniéra a já si ani nepamatuji jméno postavy,” uvedla se smíchem. Divadlo je podle herečky lepší v tom, že člověk žije celý příběh od začátku do konce. Má linearitu emoce a nechá se nést příběhem. Oproti tomu film je rozstříhaný, herec musí být ready a v tu chvíli vytvořit emoci a situaci, která je v té chvíli na plánu. Je to odtržené od kontextu,” popisuje. Ona sama má obě kategorie ráda, protože každá má něco.

Po studiích na DAMU se herečka dostala hned do Národního divadla. Začala jsem hostovat už v prváku, což byla taková miniaturní role, kde byl celý ročník. V druháku jsem dostala už menší roli a od té doby tam jsem,” uvedla s tím, že je to pro ni kotva. Tým, který tam je, tak to jsou kvalitní lidi, ať už jde o dramaturgy, režiséry i herce. Vždy tam o něco jde. Ráda se k tomu vracím, co bychom si řekli v národním. Mám tam intelektuální kotvu,” sdělila.

Celebrity - další články

Doporučujeme