Nepozvaný Babiš, dojatá skupina Elán a plejáda hostů. Česko a Slovenko se loučilo s Vašo Patejdlem (†68)

31. srpna 2023·Celebrity·Redakce

Pohřeb Vaša Patejdla (Zdroj: Profimedia)

Ve středu odpoledne se Česko i Slovensko loučily s muzikantem Vašem Patejdlem (†68). Do baziliky Nanebevzetí Panny Marie na Strahově mu přišla poslední sbohem říct řada osobnostní z české i slovenské hudební scény.

Pro fanoušky slovenské skupiny Elán byl vyhrazen areál Strahovského kláštera, kde byl zajištěn i přímý přenos z obřadu. Pro zvané byl do baziliky zřícen speciální koridor, který byl obehnán kovovými závorami a hlídán ochrankou. Do smuteční místnosti mohli vzhledem ke kapacitě jen hosté s pozvánkou. A výjimky nebyly povoleny. Do baziliky se snažil dostat i bývalý premiér Andrej Babiš, který ale pozvánku neměl.

Nakonec ale byl hosteskou vpuštěn a Blesku.cz přiznal, že nevěděl, že musí mít pozvánku. Byl jsem i na pohřbu Žbirky, tam žádné pozvánky nebyly, tak jsem tam šel. Tady jsem nevěděl, že je nějaká pozvánka. Mám už lístky na Elán na příští rok,vysvětloval bývalý premiér.

Pohřeb Vašo Patejdla (Zdroj: Profimedia)

Na pohřeb slovenského muzikanta dorazila celé plejáda známých tváří. Mezi nimi třeba Petr Kolář, Heidi Janků, Sisa Sklovská, Jan Rosák, Felix Slováček, Zbyněk Meruňka, Bára Kodetová, Pavel Šporcl, Daniela Šinkorová a samozřejmě i skupina Elán. Právě Jožo Ráž a Ján Baláž seděli ve druhé řadě. Vašo, dali jsme si slib a ten také splníme, řekl krátce před koncem rozloučení Baláž.  Vašo, Elán je věčný a ty jsi věčný s ním,“ řekl rozechvělým hlasem dojatý Ráž. V první řadě samozřejmě seděla i Patejdlova rodina, tedy jeho manželka Miluše a vedle ní syn Benjamin. Do druhé řady byli usazeni Vašovi synové z prvního manželství Robert a Václav.

Celebrity - další články

Doporučujeme