Nikdo na ní nezapomněl. Král Karel III. zavzpomínal na svou milovanou matku a královnu

11. září 2023·Celebrity·Redakce

Karel III. a socha Alžběty II. (Foto: Profimedia)

Je to neskutečné, ale 8. září to byl přesně rok, co na svém zámku Balmoral zemřela královna Alžběta II. (†96). Na trůn nastoupil její syn, král Karel III., který teď na svou matku a vladařku zavzpomínal jedinečným snímkem.

Podle zdrojů chtěl král jen v tichosti rozjímat na zámku Balmoral, kde královna skonala. Podobně to totiž dělala i samotná královna, když vzpomínala na svého otce, krále Jiřího VI. (†56) v Norfolku. Zavřela se na zámek a tajně truchlila.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený The Royal Family (@theroyalfamily)


Ale Karel III. si uvědomuje, jak moc byla jeho matka populární, a že truchlit o samotě by si asi veřejnost nezasloužila. Proto sdílel veřejné prohlášení: „Při příležitosti prvního výročí smrti Jejího Veličenstva a mého nástupu na trůn vzpomínáme s velkou láskou na její dlouhý život, oddanou službu a vše, co pro mnoho z nás znamenala. Jsem také hluboce vděčný za lásku a podporu, kterou jste mé ženě a mně během tohoto roku projevili, zatímco děláme, co je v našich silách, abychom vám všem mohli sloužit.“ 

Na oficiálním profilu královské rodiny se také objevil výjimečný portrét královny, který vybral sám Karel. Jde o jedinečný snímek z 16. října 1968 z Buckinghamského paláce. Snímek sice není úplně veřejnosti neznámý, protože byl vystaven v National Portrait Gallery, ale nebyl veřejně dostupný. Královně na něm je 42 let a na první dobrou si všichni musí všimnout poťouchlého úsměvu.

View this post on Instagram

A post shared by The Prince and Princess of Wales (@princeandprincessofwales)

Na svou babičku nezapomněl ani princ William a jeho žena. Na instagramu sdíleli sérii momentek královny s pravnoučaty, milovanými pejsky nebo jen tak s úsměvem na rtech. „Dnes si připomínáme mimořádný život a odkaz Jejího Veličenstva královny Alžběty II. Všem nám chybíš,“ uvedl princ z Walesu.

Celebrity - další články

Doporučujeme