Potřebuju pauzu! Lewis Capaldi ruší naplánované koncerty kvůli psychickému zdraví

7. června 2023·Celebrity·Redakce

Lewis Capaldi (Zdroj: Profimedia)

Čeští fanoušci musí být rádi, že skotský zpěvák Lewis Capaldi stihl své vystoupení v Praze. Nyní se totiž zpěvák rozhodl, že své probíhající turné přeruší a dá si na nějakou dobu volno. Nepříjemnou zprávu oznámil na svém instagramu.

Zpěvák v pondělí oznámil, že si dá třítýdenní volno, aby se mohl soustředit na své duševní a fyzické zdraví. „Toto je pro mě opravdu obtížné říct a hodně mě to bolí, když to píšu. Je mi opravdu líto, ale musím zrušit všechny své závazky,” začal Skot svůj vzkaz.

Poděkoval za to, že i díky svým fanouškům mohl vytvořit novou desku Broken by Desire to Be Heavenly Sent a bylo to všechno, co si kdy mohl přát. Přiznal ale, že poslední měsíce byly náročné, jak fyzicky, tak psychicky. „Od Vánoc jsem nebyl doma a potřebuji se s tím trochu vyrovnat,” řekl zpěvák s tím, že teď se chce vrátit domů do Velké Británie. „Potřebuji si na chvíli odpočinout, zotavit se a být v nejlepší formě na všechny neuvěřitelné show, které se blíží, aby mohl ještě dlouho pokračovat v tom, co miluji.

View this post on Instagram

A post shared by Lewis Capaldi (@lewiscapaldi)

Zpěvák už dříve přiznal, že se občas potřebuje vrátit domů, být se svou rodinou a přáteli a dělat “normální věci a být zkrátka tím Lewisem z Glasgow.” Dodal, že doufá, že to jeho fanoušci pochopí a poděkoval všem za podporu. „Vím, že mnoho z vás utratilo peníze za cestování nebo hotely, což oceňují víc než kdy jindy, protože v tuhle chvíli je ekonomická situace náročná. Je mi nesmírně líto, jaký dopad to bude mít. Jít na koncert a strávit na něm svůj čas, peníze a lásku je mimo mé chápání a jsem za to neskutečně šťastný.

Capaldid měl v následujících týdnech vystoupit v Londýně, Dublinu nebo v Norsku. Po svém návratu se objeví na koncertě 28. června ve švýcarském Curychu. O svých depresích a boji s nimi mluví zpěvák otevřeně už dlouhou dobu. Také přiznává, že ho velmi ovlivňuje Tourettův syndrom. „Myslím, že na tomto albu více mluvím o duševním zdravím a moje problémy s ním jsou přímým příznakem mé práce.

Na jednom z koncertů měl zpěvák záchvat přímo na pódiu. „Byl jsem na tom špatně. Měl jsem záchvaty paniky, byl jsem velmi plachý. Ještě jsem se z toho úplně nedostal, ale je zajímavé, že věci, které milujete a vždycky jste je chtěli dělat, vám způsobují takové utrpení. I tak v tom ale pokračujete,” dodal v rozhovoru pro Apple Music.

Celebrity - další články

Doporučujeme