Praha se v červenci dočká setkání s legendárním “Sugar Manem” Rodriguezem

30. června 2016·Celebrity·Redakce

Legendární americký folk-rockový zpěvák a písničkář Rodriguez odehraje 11. července exkluzivní vystoupení v sále pražského Fora Karlín.

Sixto Rodriguez, který vystupuje jen pod svým příjmením, je kytarista samouk. Začal vystupovat v barech a klubech v okolí Detroitu v šedesátých letech, v době, kdy město trpělo postindustriální městskou krizí. Právě tady natočil svá dvě studiová alba Cold Fact v roce 1969 a Coming from Reality v roce 1971. Obě desky nevzbudily ve Státech větší ohlas a Rodriguez se začal věnovat jiným činnostem – studiu filozofie na Wayne State University, politice a manuální práci na stavbách a továrnách, aby uživil svou rodinu.

V polovině sedmdesátých let se jeho hudba dostala do rádií v Austrálii a na Novém Zélandu a Rodriguez zažil první menší úspěch při koncertování v těchto zemích. Neměl ale ani tušení, že v Jižní Africe mezitím získal status legendární folk-rockové hvězdy, který přerostl do kultovní megastar, když se rozšířila mylná zpráva, že zahynul přímo na podiu během svého koncertu.

Díky trpělivé a letité práci dvou nadšenců po čase došlo k odhalení, že Rodriguez žije. Jeho příběh je vyprávěn ve filmu Searching for a Sugar Man, který v roce 2012 získal Oskara. 

 

Ve většině zemí, kde Rodriguez koncertuje, jsou jeho vystoupení dlouho dopředu vyprodána a nezřídka se přidává jeden nebo i dva další koncerty.

Přesvědčit se o tom všem můžete sami 11. července v pražském sále Fora Karlín, kdy Rodriguez odehraje své exklusivní vystoupení v České republice.

Vstupenky koupíte v síti Ticketpro.

Celebrity - další články

Doporučujeme