Proč milujeme Brada Pitta? Máme k tomu hned několik důvodů

23. prosince 2022·Celebrity·Redakce

Brad Pitt. (Zdroj: Profimedia)

Hollywoodský krasavec a herec s velkým H oslavil 18. prosince narozeniny. Je mu už 59 let. Přesto ho celý jeho profesní život milujeme. A že není vůbec krátký. Spousta idolů a krasavců přichází a odchází, respektive jejich popularita a všeobecná oblíbenost. Brad Pitt je ale náš miláček po celou dobu. Čím to? na to přišla redakce časopisu Elle. A my se s tím ztotožňujeme.

Oscarový herec, idol ženských srdcí, filantrop, hollywoodská ikona a neuvěřitelný fešák. To vše je téměř šedesátiletý Brad Pitt. Přesto ale není jen tak, že se v oblíbenosti především u ženského publika drží tolik let a představuje naprostý vrchol všech světových idolů. Čím to tedy je?

Král filmů

Mohl by být sebekouzelnější, ale bez jeho hereckého talentu by se tak ikonickým nikdy nestal. Brad je opravdu hercem spousty kultovních trháků a jeho um v této oblasti se mu nedá odepřít. Navíc se dokáže vtělit opravu do jakékoliv postavy. Z těch nejvýznamnějších můžeme jmenovat například: SedmKlub rváčůTenkrát v HollywoduDannyho parťáciTrojaPodivuhodný případ Benjamina Buttona či Hanebný parchanti. Je jich ale samozřejmě mnohem víc. Tyto kultovní trháky jsou spojeny také s jeho častou změnou vzhledu. Brad se představil například jako dlouhovlasý bohém, obarvený rebel či krátkovlasý lamač srdcí.

Milovník stylů svých přítelkyň

Naprosto sladký je jeho zvyk připodobňovat svůj vzhled aktuálním přítelkyním. Bylo tomu tak s herečkami Juliette LewisGwyneth PaltrowJitkou Pohlodek i Jennifer Aniston. Takové rozhodnutí chce opravdu velkou odvahu. nutno dodat, že mu to ve všech případech slušelo. Ať měl uhlazené krátké vlasy jako Gwyneth nebo blonďatou hřívu jako Jitka.

Zraje jako víno

Ti muži to mají zkrátka jednodušší než my ženy. Šediny jim sluší, vrásky jim dodávají dojem moudrosti a žádná celulitida jim nehrozí. Přesto ne každý muž umí stárnout z grácií. To ovšem není případ našeho Brada. Například v oscarovém snímku tenkrát v Hollywoodu můžete vidět, že se o pravdu nesnaží svůj věk zamaskovat. Naopak mu známky staršího muže dodávají na sexappealu. Navíc mu vrásky dávají možnost hrát zase nové a nové role.

Podporuje LGBT

Matku svých dětí Angelinu Jolie si odmítal vzít do doby, než budou legální sňatky homosexuálů. Toto rozhodnutí bylo na principu běžné hladovky. Nicméně tím, že vyjádřil takovou podporu LGBT komunitě, si získal opět další, a ještě větší sympatie.

Filantrop s velkým srdcem

Fakt, že se herec zajímá o planetu i lidi kolem sebe, prokázal již několikrát. Otevřeně podporuje výzkum kmenových buněk, podílí se na kampani George Clooneyho proti genocidě a nemalé částky peněz daroval ekologickým i charitativním organizacím a nadacím. Několik nadací založil i on sám. Šlo například o nadaci Make It Right Foundation, díky které sto padesát rodin získalo nové bydlení poté, co je zasáhl ničivý hurikán Katrina.

Za úspěch vděčí jen sám sobě

Brad Pitt je tzv. “self-made man”. Znamená to, že se takhle vysoko vypracoval sám a dosáhl tak obřího úspěchu jen díky svému úsilí a talentu. na začátku své kariéry si přivydělával na brigádách například v restauracích. Od roku 1994 a filmu Legenda o vášni nemá hluboko do kapsy.

Módní ikona po desetiletí

Pitt je neodmyslitelně spojován také s módou. Již řadu let patří mezi nejlépe oblékané hollywoodské celebrity a postaral se o několik ikonických red carpet momentů.

 

Celebrity - další články

Doporučujeme