Rozepře v královské rodině: Harry a Meghan neinformovali ani královnu, William se vše dozvěděl z televize

9. ledna 2020·Celebrity·Barbora Pisingerová

Zdroj: Kensingtonroyal / Instagram

Středeční prohlášení prince Harryho a vévodkyně Meghan Markle o tom, že se hodlají vzdát svých královských povinností a sami si vydělávat peníze, leckoho při nejmenším překvapilo. Krátce po jeho zveřejnění však přišla další šokující informace - pár totiž o svých plánech údajně nikoho z královské rodiny dopředu neinformoval. 

Ve středu večer se na oficiálním instagramovém profilu prince Harryho a jeho manželky objevila nečekaná zpráva. “Máme v úmyslu vzdát se role ‘předních’ členů královské rodiny a pracovat, abychom se stali finančně nezávislými, zatímco budeme nadále plně podporovat Její Veličenstvo královnu,” stálo v prohlášení.

Dvojice rovněž uvedla, že k rozhodnutí dospěla po “mnoha měsících úvah a interních diskuzí”. Tyto diskuze ale zřejmě nezahrnovaly žádné další členy královské rodiny. “Je to dechberoucí podraz. Každý z královské domácnosti od jejího vrcholu až po úplný spodek se cítí bodnutý do zad,” uvedl zdroj z blízkosti královské rodiny prozradil britskému listu The Daily Mail.

Podle expertů na královskou rodinu jsou její členové nyní značně v šoku. Buckinghamský palác připustil, že jednání o budoucnosti princovy rodiny jsou zatím na úplném počátku. “Chápeme jejich touhu po odlišném přístupu, ale toto jsou komplikované záležitosti a jednání o nich zabere určitý čas,” stojí v oficiálním prohlášení královny Alžběty II.

Podle informací Daily Mail se všichni členové královské rodiny o úmyslu Harryho a Meghan dozvěděli až po jejich veřejném prohlášení. William, který se měl vše dozvědět z televize, je prý v současnosti plný vzteku a radostí neskáče ani královna.

“Dokonce i jejich vlastní zaměstnanci je odrazovali od veřejného prohlášení, dokud si nesednou s královskou rodinou a pořádně to neproberou,” uvedl tajný zdroj. Informace potvrzuje i dopisovatel BBC Jonny Dymond, který se na královskou rodinu specializuje – podle něj nikdo z rodiny tak radikální krok nečekal.

 

Celebrity - další články

Doporučujeme