Smrt Hany Zagorové (†75) zasáhla všechny. Pláčou fanoušci i známé osobnosti

26. srpna 2022·Celebrity·Redakce

Hana Zagorová a Monika Absolonová. (Zdroj: Profimedia)

Pátek 26. srpna je v České republice najednou mnohem smutnější. Po dlouhé nemoci zemřela zpěvačka Hana Zagorová (†75). K jejímu skonu se vyjadřují známé osobnosti, ale i fanoušci, kteří jsou z odchodu oblíbené zpěvačky zdrceni. Informaci přinesl Blesk.cz.

Smutnou novinku potvrdil zpěvaččin manžel Štefan Margita. „Promiňte, je to tak čerstvý,“ řekl v slzách. S Hankou Zagorovou prožil dlouhých třicet let v manželství. Poslední roky jí byl velkou oporou, protože zpěvačka trpěla nevyléčitelnou nemocí paroxysmální hemoglobinurií. Její zdravotní stav se začal horšit loni v létě kvůli postcovidovému syndromu.

Na zpěvačky skon zareagoval i zpěvák Marek Ztracený. „Moje srdce se trhá na kusy. Odešla legenda, ale hlavně neuvěřitelný člověk s velkým srdcem. Moje spřízněná duše, která mi, jako jedna z mála rozuměla a ke které jsem vzhlížel. Hanička písnička. Zažili jsme velké věci. Tolik si pro mě znamenala a děkuju za vše, co jsi pro mě udělala. Nikdy nezapomenu.” 

View this post on Instagram

A post shared by Marek Ztracený (@marekztraceny)

Zprávě nemohla uvěřit ani herečka Jiřina Bohdalová. „Tím, že si člověk zvyknul, že nebyla absolutně zdravá, tak i tak je to šok. Vždy se ke mně chovala ohromě a moc jsem z toho špatná!“ Informaci nemohla uvěřit i zpěvačka Jitka Zelenková. „Milá Hanko, nemůžu uvěřit. Ať je Ti už jen dobře. Hodně sil a upřímnou soustrast všem blízkým, především Štefane Tobě…” 

„Je to obrovská ztráta pro českou kulturu, byl to člověk nejen skvělý interpretačně, ale hlavně lidsky. Byla pro mne obrovská čest, že jsem jí mohl napsat písničku. Jsem z toho zdrcen,“ napsal zase Ondřej Brzobohatý, který pro zpěvačku skládal.  “Haničko… Šťastnou cestu do nebe. Nikdy na to nejsme připravení. Nikdy tomu nechceme věřit. Hlavně když jde o někoho, kdo byl tak srdečný a milý. Kdo se tak rád smál a staral se o druhé. Ne jednou jsem jí vylila mé srdce. Budeš nám chybět,” napsala zlomená Marta Jandová.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Marta Jandová – Zpěvačka (@marta.jandova)

 

„Nemohu tomu uvěřit. Se Štefanem jsem si volala, když jeli do Malagy. Moc jsem ji oceňovala, že se přidala před revolucí k těm, co to viděli normálně. Lidsky jsem si Hanky moc vážila. Milovala jsem její šansony! Ona byla takový andílek…“ smutní zpěvačka Marta Kubišová. A přidávají se i další. „Je mi moc smutno. Hanko milá, pozdravuj nahoře, je tam spoustu kamarádů. Štefane, přeji hodně sil, vím jak Ti je,” napsala pěvecká kolegyně Petra Janů. Velmi výstižná slova napsala Lucie Bílá. „Moje srdce pláče.”

View this post on Instagram

A post shared by Lucie Bílá (@luciebila)

Ze smutné novinky je zdrcená i Monika Absolonová. „Sedím a brečím. Asi nejsem schopná popsat, co všechno pro mě Hanka znamenala. Ale pokusím se o to, s úcty k ní teď hned. Hanka je ikona, ke které jsem od mala vzhlížela, zpěvačka s darem předávat emoce, skvělá textařka a už 20 let si dovolím tvrdit i kamarádka. Vždycky mi pomáhala. Radila a chlácholila. Její odchod je pro mě zásah, se kterým se hned tak nevyrovnám. Upřímnou soustrast Štefanovi, rodině a všem blízkým, kamarádům a kolegům.” 

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Monika Absolonova (@monika_absolonova)

Celebrity - další články

Doporučujeme