Stal se zázrak? Meghan a Harry dorazili do Velké Británie, navštívili i královnu

18. dubna 2022·Celebrity·Barbora Turková

Harry a Meghan (Zdroj: Profimedia)

Princ Harry a vévodkyně Meghan nečekaně navštívili Velkou Británii. V rámci jejich návštěvy nechybělo ani setkání s královnou Alžbětou II. Informaci uvedl deník The Sun.

Manželský pár se v princově rodné zemi zastavil po cestě do Nizozemska, kde se zúčastní charitativních sportovních her Invictus Games. S informací podle deníku The Sun přišel princův mluvčí. Do Británie pár dorazil minulou středu, v pátek se potkali s královnou a Charlesem. Atmosféra u královny byla prý uvolněná, vřelá, srdeční a emocionální. To setkání páru s Charlesem a Camillou tak nadšené nebylo.

Do Británie přiletěli Meghan a Harry bez svých dvou dětí, ale královně slíbili, že je bude moci obejmout v “nejbližší budoucnosti”. Onou blízkou budoucností by mohla být oslava královnina „platinového jubilea“, tedy 70 let, po které je Alžběta II. britskou panovnicí. Královnou se stala 6. února 1952 po smrti jejího otce, ale tradiční oslavy se konají až v červnu, slavnostní korunovace totiž proběhla 2. června 1953.

View this post on Instagram

A post shared by Entertainment Tonight (@entertainmenttonight)

Platinový víkend je určen na 2. až 6. června a dá se očekávat, že na návštěvu budou kromě Meghan a Harryho pozváni i jejich děti – Archie a Lilibet, kterou královna stále ještě neviděla. Před královnou navštívil Harry i svého otce, prince Charlese. Mluvili spolu asi 15 minut. Setkání bylo načasováno na pátek a byly k němu pozvány i Meghna a Camilla.

Se svým bratrem, princem Williamem se Harry ale nepotkal. Návštěva se totiž uskutečnila v době, kdy William s rodinou tráví dovolenou ve francouzských Alpách. Královský korespondent deníku Daily Mail si myslí, že se s bratrem nepotkal schválně. Prý z něj má strach.

Ačkoliv se během návštěvy manželé od sebe téměř nehnuli, v pondělí se jejich cesty rozdělí. Meghan se podle britských médií vrací do svého domova v Kalifornii, Harry zůstává až do konce her, které má zakončit prosloven. Princ se minulý měsíc nezúčastnil mše za svého dědečka prince Phillipa, který zemřel loni v dubnu. Jeho neúčasti předcházely neshody s britskou vládou ohledně jeho ochrany.

Co na to Jan Kraus?

Celebrity - další články

Doporučujeme