Štrikující olympijský vítěz je hitem internetu. Svojí popularitu chce využít k dobré věci

9. srpna 2021·Celebrity·Barbora Turková

Tom Daley má netypický koníček (Zdroj: ČTK)

Britský olympionik a držitel zlaté medaile ve skocích do vody Tom Daley je po letní olympiádě v Tokiu hitem sociálních sítích. Sympatický sportovec má totiž velmi netypický koníček. Na tribunách v olympijském areálu byl před závodem spatřen s pletacími jehlicemi v ruce a fotografie okamžitě obletěly svět.

Letní olympijské hry v Tokiu jsou sice už za námi, ale na výkony sportovců budeme vzpomínat ještě hodně dlouho. A nejen na ně. Hitem internetu se stal Brit Tom Daley, který si před závodem sedl na tribuny, vytáhl pletací jehle a začal štrikovat. Výrobkům britského sportovce teď prudce vzrostly akcie a zdá se, že pomůžou dobré věci.

Fotografie, na kterých Daley před závodem na tribuně plete obleček pro psa svého kamaráda, se staly během olympiády hitem internetu. Po několika dnech sportovec oznámil, že jeho dílo je dokončeno. Bilý kardigan s motivy britského národního týmu vytvořil Daley speciálně pro příležitost olympiády.

View this post on Instagram

A post shared by Tom Daley (@madewithlovebytomdaley)

Už když jsem přijel do Tokia, chtěl jsem vyrobit něco, co by mi olympiádu připomínalo a na co bych mohl v budoucnu vzpomínat. Na zádech je klasické logo národního týmu, na ramenou vlajka Velké Británie a na přední straně nápis ‚Tokio‘ v japonštině,” uvedl ke svému dílu Daley. Už dříve se přiznal, že mu pletení před závody pomáhá nastavit vnitřní klid a rozvahu, které je před dokonalým skokem do vody potřeba. Zřejmě to funguje, z Tokia si domů veze zlatou medaili.

Právě virální úspěch fotografie pomohl Tomovi propagovat další výrobky, které prezentuje na svém Instagramu. Upletl si třeba pouzdro na medaili nebo svetřík pro svého psa. Jeho účet sleduje v tuto chvíli přes jeden milion lidí a sledující stále přibývají. Sympatický sportovec se rozhodl, že svůj aktuální úspěch využije k dobré věci.

View this post on Instagram

A post shared by Tom Daley (@madewithlovebytomdaley)

Protože moje instagramová stránka nabírá na popularitě, chtěl bych tuto platformu využít k dobrým účelům. Rád bych vybral peníze pro organizaci The Brain Tumor Charity, která pomáhá lidem s nádorem na mozku. Jakékoliv dary bych velmi ocenil,” dodal Daley. Tomu v roce 2011 zemřel na rakovinu otec. Sportovec si tak získal srdce nejen svých krajanů, ale všech lidí na celém světě. Po úchvatné sportovní kariéře se tak klidně může začít věnovat podnikání.

Celebrity - další články

Doporučujeme