Dívka utekla hrobníkovi z lopaty. Teď slaví úspěch na olympiádě

7. srpna 2021·Koktejl·Lenka Skrzeczkova

Ilustrační foto. (Zdroj: Shuttesrtock)

Doslova o příběhu se šťastným koncem by mohla vyprávět třináctiléta Britka Sky Brownová. Na olympijských hrách v Tokiu získala bornzovou medaili ve skateboardingu. Před rokem utrpěla vážné zranění a všichni si myslela, že na olympiádu nepojede. Dnes je nejladším britským sportovcem, jaký kdy na olympijských hrách získal cenný kov.

Třináctiletá Sky Brownováneměla účast na olympiádě před 14 měsíci vůbec jistou. Zranila se totiž při tréninku, kdy upadla na vrcholu rampy a po dopadu utrpěla zlomeninu lebky a zápěstí. “Když ji v bezvědomí přivezli do nemocnice, všichni se báli o její život. Má velké štěstí, že je na živu, řekl zahraničním serverům její otec.

Nakonec ale všechny šokovala. Zotavila se, znovu začala tvrdě trénovat a do Tokia odletěla. Bylo to skvělé finále. Všechny holky zaválely, Jsem nadšená, nemůžu se dočkat, až medaili ukážu doma,” uvedla nadšená vítězska. Sky je dcerou britského otce, japonské matky a dlouhodobě žije a trénuje v Kalifornii.

View this post on Instagram

A post shared by Sky Brown (@skybrown)

Všichni předpokládají, že po vítězství na olympiádě, její sláva poroste raketovým tempem. Aktuálně je nejmladším britským sportovcem, jaký kdy na olympijských hrách vyhrál meidaili.  Překonala rekord plavkyně Margery Hintonové z roku 1928.

View this post on Instagram

A post shared by @sandybanks808

 

Koktejl - další články

Doporučujeme