Věk ji nezastaví! Vitální herečka Jiřina Bohdalová oslavila 92. narozeniny

5. května 2023·Celebrity·Redakce

Jiřina Bohdalová. (Foto: Profimedia)

Jestliže někdo objevil nápoj nesmrtelnosti, je to bezesporu herečka Jiřina Bohdalová. Neskutečná dáma oslavila 3. května 92. narozeniny se svými nejbližšími. Přijela za ní její dcera Simona Stašová s rodinou. Jak si legendární herečka udržuje stále dobrou náladu? Prozradila CNN Prima NEWS.

Až ze Švédska za Jiřinou Bohdalovou přicestovala její rodina. „Volala mi Simona – hele, to je tak vzácná fotka, my a část rodiny, která kvůli jejím narozeninám přijela ze Švédka, to se musí zveřejnit,” svěřil se režisér Zdeněk Zelenka, kterému se ale nechtělo. Prý by Jiřina nadávala, že fotografii zveřejňuje bez jejího svolení.

Nakonec ale režisér podlehl a fotku zveřejnil. „Tak tohle je ta fotka – syn Jiřininy sestry Dominik, jeho jedenáctiletý syn Robin, krásné švédské dcerky jeho bratra (zemřelého) a naše česká strana, snad netřeba představovat,“ popsal Zelenka fotku, kde je Bohdalová se svými nejbližšími. Ta ostatně stále vypadá skvěle, vitálně a energie má na rozdávání. Podle ní je důležité, aby člověk měl pořád, co na práci, která ho baví a naplňuje.  „Důležité je zachovávat si optimismus. A i na ty špatné věci se dívat z humorné stránky. Tím se řídím celý život,“ svěřila se oslavenkyně.

Se svou rodinou, dcerou a vnuky má krásný vztah. Nyní se chystá na svatbu vnuka Vojty, který si po sedmiletém vztahu vezme svou snoubenku Helenu. A Jiřina se na přípravách podílí. „Snoubenku mám prověřenou, všechno je v pořádku,“ usmívá se herečka.

Mezi její nejbližší přátele patřil zpěvák Karel Gott (†80). Dokonce se měli i brát. Když jednou Jiřina přišla k němu domů, jeho matka si ji vzala do kuchyně, kde jí řekla, že by si přála, aby se s Karlem dali dohromady. Herečka argumentovala tím,  že je starší než on a má už dceru, to ale paní Gottové nevadilo. Prý našla fotografii svého syna a řekla mu: „Tady napíšeš: Simonce její budoucí táta Karel Gott.“ Nakonec z toho všeho sešlo, ale přáteli zůstali až do zpěvákovi smrti.

Celebrity - další články

Doporučujeme