Z komika americkým národním klenotem. Tom Hanks oslaví 66. narozeniny

8. července 2022·Celebrity·Redakce

Forrest Gump alias Tom Hanks. (Foto: Profimedia)

Oblíbený americký herec Tom Hanks oslaví v sobotu 9. července 66. narozeniny. Přesto, že herci pomalu táhne na sedmdesát, tak vypadá velmi dobře. Jeho neslavnější rolí je bezpochyby Forrest Gump, za kterou získal Oscara i Zlatý glóbus.

Herectví se Hanks věnoval amatérsky už od střední školy. Opravdovou zkušenost získal až na festivalu Shakespearových her v Ohiu. První větší úspěch se dostavil až v roce 1984 s filmem Žbluňk!

V roce 1988 byl poprvé nominován na Oscara za hlavní roli ve filmu Velký. Poté se z komedií přesunul do “seriózních” snímků, a to byla trefa do černého. Za film PhiladelphieForrest Gump obdržel Oscary. Dalšími velmi ceněnými snímky, kde si Hanks zahrál, je například Trosečník nebo válečný snímek Zachraňte vojína Ryana.

View this post on Instagram

A post shared by Saving Private Ryan (@savingpfcryan)

Tom je v současnosti považován za jednoho z nejlepších herců své generace a s režisérem Stevenem Spielbergem se řadí mezi nejvlivnější tvůrce Hollywoodu. Z komika se během několika let stal americký národní klenot. Podle zahraničních médií Hanks v sobě spojuje hereckou neokázalost a vystupování milého chlapíka od vedle, díky čemuž je divákům blízký.

View this post on Instagram

A post shared by Cine Compartido (@cinecompartido_)

Herec je již podruhé ženatý, a to s americkou herečkou a producentkou Ritou Wilson. S ní má také dvě děti, Chestera MarlonaTrumana Theodora. Předtím byl devět let s herečkou Samanthou Lewes. Také s ní má dvě děti.

Celebrity - další články

Doporučujeme