Zemřel herec Ladislav Potměšil (†75). Po letech trápení podlehl rakovině

12. července 2021·Celebrity·Barbora Pisingerová

Herec Ladislav Potměšil. (Foto: ČTK)

Do českého hereckého nebe odešel legendární umělec Ladislav Potměšil (†75). Herec již dlouhé roky bojoval s rakovinou a nemoci nakonec podlehl. V srdcích diváků navždy zůstane jako major Maisner ze série Byl jednou jeden polda, špeditér Novák z Hospody, táta Horáček z Discopříběhu nebo MUDr. Čížek z Ordinace v růžové zahradě. 

Po letech s vážnou nemocí zemřel oblíbený český herec Ladislav Potměšil. Podle jeho blízkých byl ale skon svého druhu vysvobozením. “Tatínek umřel dnes ráno ve spánku v nemocnici Motol. Poslední roky hodně trpěl a rád bych poděkoval všem doktorům a sestřičkám, kteří se o něj úžasně starali, zvláště pak v posledních dnech,” uvedl jeho syn Jan pro deník Blesk. Podle Jana Potměšila se o jeho otce v posledních letech oddaně starala jeho maminka Jaroslava Brousková (70).

Potměšilovi poprvé diagnostikovali rakovinu v roce 2016. Tenkrát mu na obratli našli metastázující nádor, kvůli kterému musel odstoupit tři operace. Chůze se pro oblíbeného herce stala velmi náročnou a většinu času tak byl upoután na lůžko, posledních pět měsíců z něj prý už ani nevstával.

Později mu rakovina napadla i kosti a kvůli častým anesteziím se přidaly i problémy se sluchem. V nelehkých chvílích mu ale velkou oporou byla jeho rodina. “Už nemůžu dělat věci, které jsem dřív byl schopný a které jsem dělal rád. Divadlo, točit, chodit na výlety. Ale mám kolem sebe lidi, které mám rád,”svěřil se předloni serveru eXtra.cz.

Se svou druhou ženou Jaroslavou Brouskovou má syna Ladislava a Jana. “Zaujal mě tím, že to byl chlap, který se nedal, také sarkasmem, humorem a přístupem k životu,”vzpomínala Brousková před časem v pořadu 13. komnata na jejich seznámení při konkurzu na film Dvě věci pro život v roce 1972.

Celebrity - další články

Doporučujeme