FOTO: Muž odložil kocoura, který se kvůli chlupům nemohl ani pohnout

30. srpna 2018·Články·Lukáš Vaněk

Neznámý muž odložil svou kočku v přepravce u vchodu do zvířecího útulku. Kočka byla natolik zarostlá, že nemohla ani chodit. Jak to s ní dopadlo?

Policie z amerického státu Nevada dokonce po muži pátrá, neboť byl zachycen na bezpečnostní kameře. Muž zatím nebyl dopaden, proto jeho motiv není znám. Podle vzhledu jeho kocoura je však patrné, že se o ni vůbec nestaral.

Otevřeli jsme přepravku a podívali se dovnitř,” uvedl pro server The Dodo vedoucí útulku, kam byl kocour odložen. “Jediné, co jsme viděli, byl zacuchaný nepořádek,” doplnil.

Vedoucí Liz Begovich přiznala, že nejprve si myslela, že jde o psa, protože rozeznat to bylo opravdu obtížné. Zvíře zaměstnanci vyndali z přepravky a pořádně si jej prohlídli. Nemohli uvěřit vlastním očím, že se jedná o kocoura. “Nemohl udělat ani krok. Hádám, že potravu a vodu musel mít vedle sebe, protože se nemohl vůbec pohnout,” vysvětlila Begovich.

Okamžitě jsme jej vzali k veterináři, kde jej pod sedativy zbavili dvou kilogramů chlupů. Naplnilo by to celý odpadkový koš v kuchyni,” je přesvědčená vedoucí útulku. I když má kocour lehkou nadváhu, vede se mu dobře. Zaměstnanci mu dali výstižné jméno Bob Marley.

Články - další články

Doporučujeme