FOTO: Žena (74) se rozhodla odchytit kočku. Zvíře mučivý převoz do útulku nepřežilo

11. března 2018·Články·Karolína Stránská

Ilustrační foto

Na nepochopitelné zacházení s venkovními kočkami upozornila policisty v prosinci loňského roku oznamovatelka, která se stala svědkyní jejich utrpení.  Postarala se o něj 74letá žena z Českolipska, které se na zahrádce rodinného domku zabydlela dospělá toulavá kočka se dvěma koťaty. Zpočátku je tato seniorka dokonce  krmila.  Po čase ji ale jejich společnost omrzela a tak kontaktovala městské strážníky s tím, že si přeje, aby je odchytli a odvezli do útulku. Nakonec se s nimi dohodla na tom, že je odchytne sama a až  to udělá, tak jim dá vědět, aby si je převzali.

Bohužel tento záměr zrealizovala velmi drastickým způsobem, při kterém všechny tři kočky vystavila ohromnému utrpení, které vedlo až k  úhynu jedné z nich. Odchytem nechtěných návštěvnic pověřila svého příbuzného, který každou kočku zvlášť umístil do neprodyšného pytle a ten pevně zavázal. Zvířata v nich neměla žádný přísun čerstvého vzduchu a takto je v pytlích bez jakékoliv další pozornosti ponechala v kůlně na zahradě téměř 24 hodin. Po odchytu prý zjistila, že ten den strážníci na jejich odvoz nemají čas.

očky se v pudu sebezáchovy snažily z pytlů vysvobodit a tím se nejen extrémně vysílily a vystresovaly, ale navíc jim brzy začal docházet kyslík. Když si pro ně přijeli následující den nic netušící strážníci, předala jim tyto pytle.  Ty už ale silně zapáchaly a kočky v nich nejevily žádné známky života. Poté, co je rozvázali, zjistili, že ve dvou z nich leží apatická vystresovaná koťata v zuboženém stavu,  a že třetí kočka tyto mučivé útrapy nepřežila. Podle závěrů znaleckého posudku uhynula v důsledku udušení mimořádně trýznivou smrtí. Koťata si převzala do péče pracovnice útulku.

Na základě všech zadokumentovaných skutečností vyšetřovatelka 74letou seniorku v této souvislosti minulý týden obvinila z přečinu týrání zvířat zvlášť surovým a trýznivým způsobem, za což ji soud může potrestat odnětím svobody v rozmezí od šesti měsíců do tří let.

Zdroj: Policie ČR

Články - další články

Doporučujeme