Ptačí domy jako výhodnější alternativa bydlení ve městě. Chtěli byste takhle bydlet?

12. července 2020·Články·Redakce

Boxy v horách o rozloze padesát metrů čtverečních se nachází v horách a rozhodně v nich nenajdou domov ti, kteří se bojí výšek. Inovativní design, který má vyřešit krizi v oblasti bydlení ve velkých městech, sbírá body u obyvatel velkých měst.

Švédští architekti navrhují v rámci svého nového projektu třípodlažní domy – tzv. Ptačí domy, které obsahují dvě místnosti, kuchyň a obývací pokoj. Z dálky vypadají jako roztomilé boxy na stromech, zblízka jsou ale plně obyvatelné a pro obyvatele už nyní vyhledávané. Architekti Elisabetta Gabrielli a Pontus OÌhman jsou mistři minimalistických návrhů, jejich domky jsou pro jednoho až dva nájemce. Projekt je výhodnou alternativou bydlení pro ty, kteří se nechtějí stěhovat do malého bytu s vysokým nájmem v centrech velkých měst.

Společnost Nestinbox vysvětluje na svých internetových stránkách: “Nemusíme nutně stavět na zemi, můžeme se naučit čerpat i z jiných možností. Mnoho zvířat, včetně ptáků, staví hnízda na stromech – pod skalními štěrbinami či na útesech – prostě nad zemí. Birdhouse (Ptačí dům)  je opravdu malý, jednoduchý dům.” Na výsledek se podívejte do GALERIE.

Články - další články

Doporučujeme