GALERIE: Spiderman navštěvuje děti v nemocnici. Jeho příběh dojímá svět!

10. listopadu 2019·Články·Lukáš Vaněk

Zdroj: Heart of a Hero (Facebook)

Pomáhání lidem je více než ušlechtilá věc. Pomoc potřebují jak senioři, tak i děti, zejména ty v nemocnicích, které například bojují se zákeřnou nemocí. I sebemenší zlepšení nálady je úspěch. A kdo jiný by to mohl zvládnout lépe, než jedna z nejoblíbenějších komiksových postav: Spider-Man.

V komiksovém a filmovém světě je za “pavoučího muže” převlečen student Peter Parker, jehož trápí obyčejné starosti při dospívání – škola a holky. A do toho všeho ještě musí zachraňovat lidi a bojovat se zločinem. Ve skutečném světě je pod maskou schovaný Ricky Mena, který se rozhodl pomáhat dětem v nemocnici tím, že je navštěvuje v populárním a známém červenomodrém kostýmu.

Ricky Mena prožíval těžké chvíle. Ještě v roce 2014 přespával u svého kamaráda na gauči a přemýšlel, jak by měl naložit se svým životem. Jedné noci se mu však zdál sen, který změnil jeho život. V jeho snu mu babička pustila přes projektor starý film, ve kterém Spider-Man chodil do nemocnic za dětmi. Ricky byl zmatený a zeptal babičky, co to má znamenat. “To jsi ty a jakmile se vzbudíš, tohle uděláš,” odpověděla mu.

A tak se také stalo. Prodal své auto, aby si za 1 400 dolarů (téměř 31 tisíc korun) pořídil jeho první kostým Spider-Mana. Od té doby navštívil přes 10 tisíc dětí, kterým dělá radost. Pomáhá mu s tím nezisková organizace Heart of a Hero (srdce hrdiny). Inu s velkou mocí, přichází velká zodpovědnost.

Články - další články

Doporučujeme