Greta Thunberg pojala Halloween po svém. Vyděsila popírače klimatických změn!

1. listopadu 2019·Články·Barbora Pisingerová

Zdroj: Twitter / Greta Thunberg

O posledním říjnovém večeru se v řadě domácnosti v mnoha zemích po celé planetě slavila určitá forma halloweenského svátku. Mnohé děti si navlékly roztomilé či děsivé kostýmy a vyrazily si vykoledovat nějaké ty sladkosti. Zapojila se i šestnáctiletá aktivistka Greta Thunberg ze Švédska. Jak je jí ovšem vlastní, pojala svátek tak trochu po svém.

Večer 31. října v řadě zemí patří Halloweenu. Populární americký svátek, který vychází z anglosaských tradic, se v posledních letech šíří po celém světě jako lavina. A letos dorazil také do Švédska.

“Takže dnes je Halloween. Doma ho neslavím, ale rozhodla jsem se to vyzkoušet. A jak se zdá, abych vyděsila nějaké ty naštvané popírače klimatické krize – nemusím se ani převlékat!” napsala studentka a ekologická aktivistka na svůj Twitter.

Text doplnila černobílou fotografií, na které pózuje vedle slavné cedule s nápisem “Školní stávka za klima”. Na sobě má jednoduché černé tričko a na tváři nekompromisní výraz.

Příspěvek okamžitě vzbudil vlnu reakcí. Řada lidí Gretino rýpnutí přijala pozitivně a aktivistku za její postoj pochválila. Mnozí si však neváhali rýpnou zpátky. “Nerad ti to říkám, Greto, ale ty jsi popírač změny klimatu. Zdá se, že si myslíš, že klima se nikdy nezměnilo a nikdy by se ani měnit nemělo, když se ve skutečnosti měnilo pořád. Proto už Severní Amerika není pohřbená pod mílemi ledu,” reagoval například jeden komentující.

Články - další články

Doporučujeme