Holub, který nemůže létat, našel nejlepšího kamaráda v postiženém pejskovi

20. února 2020·Články·Barbora Pisingerová

Foto: The Mia Foundation/Facebook

Jestli jste ještě dnes neviděli nic roztomilého, tahle dvojka vás určitě dostane. Představujeme vám Hermana a Lundyho - holluba, který nemůže létat a štěně čivavy, které nemůže ovládat své zadní nohy. Oba pacienti se rychle spřátelili a stali se téměř nerozlučnými. 

Příběh o nestandardním přátelství začal v době zhruba před rokem. Tehdy zaměstnanci autobazaru na pozemku firmy spatřili tři dny po sobě sedět holuba, který se stále neměl k odletu. Brzy jim došlo, že je zraněný a postarali se o to, aby se dostal do záchranné stanice.

Holuba, který dostal jméno Herman ale nebylo možné vyléčit. Protože ho ošetřovatelé nemohli vypustit zpět do přírody, přemýšleli o tom, zda nebude lepší Hermana uspat. Naštěstí ale do hry vstoupila Sue Rogers, zakladatelka společnosti The Mia Foundation, která se stará o nemocná a postižená zvířata. Ta vzala holoubka pod svá křídla.

Do její péče nedávno přibylo také štěňátko čivavy, které kvůli poranění páteře nemůže používat své zadní nohy. Malý Lundy se ke Sue dostal přímo z chovné stanice.

Když pak jednou Sue na chvíli položila Lundyho k Hermanovi, nestačila se divit. Dva nesourodí pacienti se rychle skamarádili a okamžitě se k sobě začali tulit. Ošetřovatelka se proto rozhodla, že jim možnost kontaktu umožní opakovaně a unikátní přátelství bylo na světě.

Články - další články

Doporučujeme