Hitovka týdne: C.C. Catch – Heartbreak Hotel

27. července 2022·Hudba·Dominika Číčelová

Stalo se vám, že máte s nějakou životní vzpomínkou spojenou píseň, kterou když posloucháte, zažíváte nostalgickou chvilku? Proto si pro vás rádio Frekvence 1 připravilo novinku v podobě Hitovky týdne. Každý týden vybereme jeden song, který zveřejníme na facebooku a instagramu a vy máte jedinečnou možnost se zapojit do vysílání. Tentokrát jsme pro vás vybrali hit od C.C. Catch Heartbreak Hotel.

Jednou z oslavenkyň tohoto týdne je holandská zpěvačka C.C. Catch. V neděli oslaví 58. narozeniny. Dodnes na ni s láskou vzpomínají ti, kteří se o popmusic zajímali v 80. letech, a kteří tehdy milovali Modern Talking, protože její hity měly stejný sound, což bylo dáno tím, že je napsala jedna polovina dua Modern Talking – producent Dieter Bohlen. Ten C.C. Catch objevil na jedné venkovské diskotéce poblíž Brém. Vymyslel jí pseudonym, image a čtyři roky pro ni skládal hity jako na běžícím pásu.

V roce 1988 se však ve zlém rozešli – ona říká, že jí despotický Dieter Bohlen nedával prostor dělat věci po svém, a on zase, že C.C. Catch stoupla sláva do hlavy a na natáčení chodila nepřipravená. Pravdou je, že od té doby, co se jejich cesty rozdělily, už C.C. Catch žádný hit neměla. A tak jí dnes můžete potkat hlavně na festivalech hvězd 80. let, kde zpívá staré dobré hity od Bohlena.

Jak se zapojit?

Stačí pod příspěvek Hitovky týdne na facebooku a instagramu Frekvence 1 napsat, s čím máte píseň spojenou. Vaše nejzajímavější odpovědi se pak objeví v pátek v ranním vysílání mezi 7:00 a 8:00 a v rámci Sobotní party na Frekvenci 1, kde bude společně s vámi nostalgicky vzpomínat moderátor Ondra Kubala! Tak co se vám vybaví?

Hudba - další články

Doporučujeme