Hitovka týdne: C. C. Catch – Soul Survivor

29. července 2021·Hudba·Lenka Skrzeczkova

C.C.Catch (Foto: Instagram C.C.Catch)

Stalo se vám, že máte s nějakou životní vzpomínkou spojenou píseň, kterou když posloucháte, zažíváte nostalgickou chvilku? Proto si pro vás rádio Frekvence 1 připravilo novinku v podobě Hitovky týdne. Každý týden vybereme jeden song, který zveřejníme na Facebooku a Instagramu a vy máte jedinečnou možnost se zapojit do vysílání. Tentokrát jsme pro vás vybrali hit od C. C. Catch – Soul Survivor.

Kdo v 80. letech miloval Modern Talking, toho musela bavit i C. C. Catch. Její písničky měly totiž úplně stejný sound. Aby ne, když jejich autorem a producentem byl Dieter Bohlen, jedna polovina dua Modern Talking. Byl to právě on, kdy mladičkou Holanďanku objevil na diskotéce, kde vystupovala ještě jako členka dívčí skupiny Optimal. A jak se nechal slyšet ve své knize Nic než pravda, ověřil si na ní, že umí napsat hit nejen pro Modern Talking, ale i pro někoho jiného.

Jejich spolupráce trvala čtyři roky a skončila rozchodem ve zlém. On tvrdí, že jí sláva stoupla do hlavy a do studia chodila nepřipravená. Ona zase, že Dieter Bohlen je despota, který vůbec nebral v potaz její připomínky a nápady. Faktem je, že po odchodu od Dietera Bohlena už C. C. Catch žádný další hit neměla. Dodnes cestuje po světě a vystupuje s těmi, které pro ni složil on, a se kterými v 80. dobývala hitparády. S hitem Soul Survivor byla v roce 1987 první ve Španělsku a je to zároveň jediný hit, se kterým se dokázala prosadit i v britské top 100. C. C. Catch slaví v sobotu 31.7. 57. narozeniny.

Jak se zapojit?

Stačí pod příspěvek Hitovky týdne na Facebooku a Instagramu napsat s čím máte píseň spojenou nebo co si okamžitě vybavíte, když ji slyšíte. Vaše nejzajímavější odpovědi se pak objeví v rámci  Sobotní party na Frekvenci 1. Kde bude společně s vámi nostalgicky vzpomínat moderátor Ondra Kubala! Tak s čím máte spojený tento hit od C. C. Catch? Napište nám!

Hudba - další články

Doporučujeme